Επιστρέφουν στις δουλειές τους οι 180 απολυμένοι της Βιομηχ. Φωσφορικών Λιπασμάτων

Επιστρέφουν στις δουλειές τους οι 180 απολυμένοι της Βιομηχ. Φωσφορικών Λιπασμάτων27.12.2017Πρόσωπα

Το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο... έλαβαν οι 180 εργαζόμενοι-απολυμένοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ), που στο επόμενο διάστημα θα επιστρέψουν στις δουλειές τους και θα λάβουν τα δεδουλευμένα τους, μετά την αίσια έκβαση της τριμερούς διαβούλευσης μεταξύ της εταιρίας, του υπουργείου Εργασίας και των εκπροσώπων τους.

Μάλιστα η γενική συνέλευση των μελών του Σωματείου Εργαζομένων στη ΒΦΛ,

όπου ανακοινώθηκαν και επικυρώθηκαν οι σχετικές αποφάσεις, πραγματοποιήθηκε σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, με τους εργαζομένους να υποδέχονται με παρατεταμένα χειροκροτήματα και επιφωνήματα ενθουσιασμού τον πρόεδρο Νίκο Βογιατζίδη και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου κατά την είσοδό τους στην αίθουσα.

Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν ανάμεσα στους εργαζομένους και την εργοδότρια εταιρία και την πρόταση που κατέθεσε η τελευταία, έπειτα από παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας, προβλέπεται, μεταξύ άλλων: η άμεση επιστροφή όλων των απολυμένων στις αρχικές τους θέσεις έως τις 22 Ιανουαρίου 2018, η άμεση καταβολή ποσού 4.000 ευρώ ως έναντι των δεδουλευμένων που έχουν λαμβάνειν οι εργαζόμενοι και η καταβολή έντεκα ισόποσων δόσεων μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2018 για τη συνολική εξόφληση των δεδουλευμένων, που θα λαμβάνουν μαζί με τον μηνιαίο μισθό τους. Σύμφωνα δε με τον κ. Βογιατζίδη, η εργοδότρια εταιρία εντός του 2018 θα προχωρήσει σε εξυγίανση της βιομηχανικής μονάδας και θα θέσει σε εφαρμογή ελκυστικό πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου όσων εργαζομένων το επιθυμούν.

Στην ομιλία του στη γενική συνέλευση ο κ. Βογιατζίδης χαρακτήρισε υποδειγματική τη διαδικασία που ακολούθησε το υπουργείο Εργασίας, ενώ εξήρε τον ρόλο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη. Μάλιστα, τόνισε πως η στάση του κ. Νεφελούδη τον συγκίνησε ιδιαίτερα, γιατί, παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων και συντόνισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την τριμερή διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε.

Οπως ανέφερε, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου θα είναι ο εγγυητής όσων αποφασίστηκαν και άσκησε πίεση προς όλες τις πλευρές, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα