Ο Κουίκ τραβάει (με... λανθασμένο tweet) το σχοινί της σύγκρουσης με τον Καμμένο

Ο Κουίκ τραβάει (με... λανθασμένο tweet) το σχοινί της σύγκρουσης με τον Καμμένο23.10.2018Πρόσωπα

Π. Σγουρίδης: Εμείς δεν ρίχνουμε την κυβέρνηση

Τον βηματισμό τους προσπαθούν να βρουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, στον απόηχο της υπερψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Σκοπίων. Μία μέρα μετά το μήνυμα Καμμένου, πως όταν έρθει η συμφωνία στο ελληνικό Κοινοβούλιο

οι ΑΝ.ΕΛ. θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, ο Τέρενς Κουίκ επί της ουσίας αποτελεί «ξένο σώμα» μετά τη διαφοροποίησή του στο Σκοπιανό και τη στήριξη που παρείχε στον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Μετά τις σε βάρος του αιχμές που άφησε ο Πάνος Καμμένος από το Εθνικό Συμβούλιο, ένα tweet του υφυπουργού Εξωτερικών από τις 13 Οκτωβρίου, με το οποίο αναπαρήγαγε απόσπασμα της ομιλίας Τσίπρα στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε τροφή για σχόλια. «Καλό είναι όλοι όσοι έχουμε θέσεις ευθύνης σε αυτόν τον τόπο να μάθουμε να δουλεύουμε περισσότερο και να μιλάμε λιγότερο» είχε πει ο πρωθυπουργός «φωτογραφίζοντας» τον Γιάννη Στουρνάρα (και όχι τον Π. Καμμένο, όπως είχε αρχικά ερμηνευτεί), φράση που υιοθέτησε ο κ. Κουίκ, σημειώνοντας: «Αξίωμα σε όλες τις δουλειές και πόσο μάλλον στην πολιτική».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Εξωτερικών δεν αποκλείεται να προσκληθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας των ΑΝ.ΕΛ. προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τη στάση του, με ορατό το ενδεχόμενο διαγραφής του. Οσον αφορά την παραμονή του στην κυβέρνηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές «δεν υπάρχει θέμα», και χαρακτηρίζουν τις πληροφορίες για απομάκρυνσή του «fake news».

Τον δικό του διακριτό ρόλο εξακολουθεί να κρατά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θανάσης Παπαχριστόπουλος: «Νομίζω ότι ήταν σωστή η τοποθέτηση του αρχηγού των ΑΝ.ΕΛ. (σ.σ.: στο Εθνικό Συμβούλιο), ανεξάρτητα αν εγώ έχω διαχωρίσει τη θέση μου για τη Συμφωνία των Πρεσπών».
Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του κόμματος Θόδωρος Τοσουνίδης ανέφερε: «Η συνάντησή μας με τον ΣΥΡΙΖΑ ισχύει μέχρι και την ολοκλήρωση της τετραετίας. Οταν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών, εκεί δεν προσερχόμαστε. Είναι άρση εμπιστοσύνης».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Παναγιώτης Σγουρίδης επανέλαβε: «Εμείς δεν ρίχνουμε την κυβέρνηση, εμείς υλοποιούμε τη θέση μας. Δεν θα ψηφίσουμε καμία πρόταση μομφής της Ν.Δ. και θα υπερψηφίσουμε οποιαδήποτε πρόταση εμπιστοσύνης».

Keywords
Τυχαία Θέματα