Σε απίστευτο παραλήρημα μεγαλομανίας ο Κοτζιάς. Εστησε σόου στην Κρήτη!

Σε απίστευτο παραλήρημα μεγαλομανίας ο Κοτζιάς. Εστησε σόου στην Κρήτη!23.10.2018Παρασκήνιο

Επίδειξη αυτοαναφορικότητας έκανε ο Νίκος Κοτζιάς, σε υπερθετικό όμως βαθμό, αγγίζοντας επίπεδα... μεγαλομανίας κατά την πρώτη δημόσια ομιλία του μετά...

... την παραίτησή του στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου Κρήτης υπό τον βαρύγδουπο τίτλο «Η Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει».

Ο κ. Κοτζιάς

ούτε λίγο ούτε πολύ αποθέωσε τον εαυτό του και τη θητεία του στο ΥΠΕΞ κάνοντας συνεχείς αναφορές σε όσα ο ίδιος πιστεύει ότι κατάφερε ως επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Απέφυγε, πάντως, για την ώρα κάθε μετωπική ρήξη με τον Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς για τη συνέχεια, σημειώνοντας με νόημα: «Το στόμα μου δεν κλείνει, δεν εκβιάζω ούτε εκβιάζομαι». Συνέχισε, ωστόσο, τις επιθέσεις κατά του Πάνου Καμμένου, τον οποίο κατηγόρησε ότι αποσταθεροποιεί τη χώρα.

«Λένε κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ ότι “ο Κοτζιάς έβαλε πάνω από το εμείς το εγώ”. Και τους απαντώ: “Δεν ήξερα ότι ο Καμμένος είναι το εμείς”» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Εκμαυλίζεται ο δημόσιος βίος με fake news».

Χρησιμοποιώντας εμμονικά τον πρώτο ενικό δήλωσε «αριστερός που αποποιήθηκε τη μεγάλη του περιουσία» και επιβράβευσε όλες τις προσπάθειές του.

Από το Κυπριακό έως τη Συμφωνία των Πρεσπών και αφού ενδιαμέσως σχολίασε τις επικρίσεις που δέχεται αφού, αν και παραιτηθείς..., ανακοίνωσε την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο. «Μεγαλώνουμε την Ελλάδα, γι' αυτό σκούζουν. Προσθέτουμε μια έκταση σαν τη Θεσσαλία... Ασκούμε κλιμακωτά τα δικαιώματά μας» είπε.

Για την Κύπρο

Στο ίδιο αυτοαναφορικό ύφος αναφέρθηκε στο Κυπριακό, λέγοντας ότι η επόμενη διαπραγμάτευση θα γίνει από καλύτερη θέση, ενώ για τις περίεργες συνομιλίες με τα Τίρανα, για τις οποίες ουδείς γνωρίζει το παραμικρό, είπε: «Στην ίδια κατεύθυνση δουλεύουμε και για την Αλβανία». Οσον αφορά τη συμφωνία με τα Σκόπια, ο Νίκος Κοτζιάς απέρριψε κατηγορηματικά ότι παραχωρεί τη γλώσσα και την ταυτότητα στους Σκοπιανούς, λέγοντας ότι ο πρώτος που έκανε λόγο για «μακεδονική γλώσσα» ήταν ο Ευάγγελος Αβέρωφ και ότι ο πρώτος που χρησιμοποίησε τον όρο «Μακεδονία» για τους Σκοπιανούς ήταν ο Αντώνης Σαμαράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα