Κέρκυρα: Υπέρ της διαίρεσης του Δήμου το Δ.Σ. (audio)

13:56 23/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Υπέρ της διαίρεσης του ενιαίου δήμου σε τρεις ή τέσσερις δήμους τάχθηκε η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου όπου συζητήθηκε το χωροταξικό του Δήμου. Συγκεκριμένα 15 ψήφισαν υπέρ, 11 κατά και ένας παρών. Βεβαίως είχαν προηγηθεί πολλές αποχωρήσεις δεδομένου ότι επρόκειτο για μια μαραθώνια συνεδρίαση που ξεκίνησε στις 4.00 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε κατά τις 2.00 το πρωί, αφού είχαν προηγηθεί παρεμβάσεις και πολλές διακοπές.
Αυτοί που κυρίως επέμειναν στην διάσπαση του ενιαίου Δήμου

ήταν πολλοί εκπρόσωποι τοπικών συμβουλίων όπως και δημοτικοί σύμβουλοι από την περιφέρεια. Στη συνεδρίαση διαβάστηκαν οι αποφάσεις από περίπου 30 τοπικά συμβούλια. Όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων έθεσαν κυρίως την έλλειψη προϋποθέσεων που θα καθιστούσαν βιώσιμους τους νέους δήμους . Ο Δήμαρχος τόνισε ότι οι ελλείψεις στον ένα δήμο είναι τόσο μεγάλες ώστε θα μοιράσουμε τη φτώχια μας. Η Μερόπη Υδραίου είπε ότι τελευταία στιγμή γίνονται προχειρότητες. Ο Γιάννης Τρεπεκλής είπε ότι όταν συνενώθηκαν σε ένα δήμο αντιμετωπίστηκαν προβλήματα κατασχέσεων ακόμη και μισθοδοσίας και ο Μπάμπης Χαραλάμπους λέει ναι στην διάσπαση αλλά με την προυπόθεση της σοβαρής χρηματοδότησης.
ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Στην αρχή της συνεδρίασης οι φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου ζήτησαν τη συμπαράσταση του Δήμου στα προβλήματα στέγασης που αντιμετωπίζουν εξαιτίας των ακριβών ενοικίων της πόλης και του μικρού αριθμού κλινών που παρέχει το πανεπιστήμιο σε νοικιασμένα ξενοδοχεία. Η απάντηση ήταν θετική από τη δημοτική αρχή και όλες τις παρατάξεις και αναμένεται ραντεβού με το Δήμαρχο να συγκεκριμενοποιήσουν τις επόμενες κινήσεις.

ΟΙ ΛΕΥΚΙΜΜΙΩΤΕΣ
Στη συνέχεια οι κάτοικοι της Λευκίμμης ζήτησαν να εκδοθεί ψήφισμα του Δημοτικού συμβουλίου με το οποίο να ζητά τον περιορισμό τουλάχιστον των αστυνομικών δυνάμεων μέσα στο χώρο του ΧΥΤΑ Λευκίμμης και να μην εμποδίζεται η ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων στα κτήματα τους. Το συμβούλιο ενέκρινε το ψήφισμα που πρότειναν οι κάτοικοι, κατά πλειοψηφία. Η παράταξη του Μπάμπη Χαραλάμπους κατέθεσε δική της πρόταση με την οποία ζητά την οριστική απομάκρυνση των ΜΑΤ από την Κέρκυρα. Ο Γιάννης Πανδής από το σύλλογο Αλεύχιμον του απάντησε ότι και οι Λευκιμμιώτες αυτό έχουν ως κύριο σύνθημα τους αλλά προς το παρόν τουλάχιστον να σταματήσουν οι καθημερινοί περιορισμοί στην ελεύθερη κίνηση αυτοκινήτων και πολιτών.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα