Συντηρητική κατάσχεση περιουσίας της Folli Follie

Συντηρητική κατάσχεση περιουσίας της Folli Follie23.10.2018Επιχειρήσεις

Προσωρινή διαταγή για τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της εταιρίας Folli Follie και πέντε μελών του Δ.Σ. της εξέδωσε χθες...

...η πρόεδρος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών Ειρήνη Κατινιώτη, ύστερα από αίτηση τριών επενδυτών και μιας ξένης εταιρίας που είχαν προσφύγει στο δικαστήριο.

Η προσωρινή διαταγή,

η οποία ισχύει μέχρι τη συζήτηση της κύριας αίτησης, αφορά περιουσιακά στοιχεία μέχρι του ποσού των 160.000 ευρώ και θεωρείται σημαντική γιατί ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο και σε άλλους επενδυτές να επιχειρήσουν να κατοχυρώσουν το νομικό δικαίωμα αποζημίωσης για χαμένα χρήματα.

Το Πρωτοδικείο

Τα παραπάνω προέκυψαν ύστερα από την απορριπτική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για ένταξη της εταιρίας στην ομπρέλα προστασίας στον πτωχευτικό κώδικα. Μέχρι την απόφαση αυτή ίσχυε η προσωρινή διαταγή προστασίας από τους πιστωτές που είχε χορηγηθεί στο πλαίσιο κατάθεσης αίτησης ασφαλιστικών μέτρων και της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 106α του πτωχευτικού (περί εξυγίανσης με πολυφωνία με τους πιστωτές).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσφυγή απορρίφθηκε καθώς περιελήφθη ως πιστώτρια της Folli Follie η Finance Luxembourg II SA, η οποία είναι θυγατρική εταιρία και δεν βρίσκεται στον κατάλογο των πιστωτών. Η εκτίμηση αυτή του δικαστηρίου αφήνει στον αέρα τη Folli Follie, που πλέον δεν συγκεντρώνει το απαιτούμενο από τον νόμο ποσοστό συμφωνίας από τους πιστωτές της και δεν έχει τη δυνατότητα υπαγωγής της στη διαδικασία προστασίας από τους πιστωτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα