Ο... ειδικός Κουβέλης δεν είδε «στρατηγικά λάθη» στο Μάτι

Ο... ειδικός Κουβέλης δεν είδε «στρατηγικά λάθη» στο Μάτι20.08.2018Πρόσωπα

Ο Φώτης Κουβέλης έγινε τώρα ειδικός και στα θέματα των πυρκαγιών και λέει πως δεν υπήρξαν λάθη στρατηγικού χαρακτήρα στο Μάτι, παρότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εθνικές τραγωδίες των τελευταίων χρόνων και οι αρμόδιοι με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο καρατομήθηκαν.

«Αυτό το γεγονός προκάλεσε οδύνη σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό, οδύνη και θλίψη

και στην κυβέρνηση. Στρατηγικού χαρακτήρα λάθη εκτιμώ ότι δεν υπήρξαν. Βεβαίως επιμέρους λάθη έχουν καταγραφεί και αναζητούνται και θα αξιολογηθούν με ψυχραιμία και νηφαλιότητα και από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Καταγράφεται επίσης και το μεγάλο ζήτημα που έχει σχέση με τις αιτίες, πώς ένα συγκεκριμένο καιρικό φαινόμενο οδήγησε στον θάνατο πολλούς συμπολίτες μας, όπως βέβαια και η προσβολή της νομιμότητας αναφορικά με τα χωροταξικά και πολεοδομικά ζητήματα» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αρνούμενος να δεχτεί πως υπήρξαν μεγάλα και εγκληματικά λάθη στον στρατηγικό σχεδιασμό των φονικών πυρκαγιών στο Μάτι.

Στον κ. Κουβέλη πήρε πολύ χρόνο να αντιληφθεί ότι η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές ήταν «ομηρία» και, ενώ μέχρι πρότινος έλεγε πως δεν γνωρίζει πότε θα αφεθούν ελεύθεροι, καθώς η Αγκυρα εκμεταλλεύεται για πολιτικούς λόγους το θέμα, τώρα δηλώνει ότι «η αποφυλάκιση του αξιωματικού Αγγελου Μητρετώδη και του υπαξιωματικού Δημήτρη Κούκλατζη ήταν αναμενόμενη».

Keywords
Τυχαία Θέματα