Νύχτες... οργίων με τη φοροδιαφυγή στη Μύκονο

Νύχτες... οργίων με τη φοροδιαφυγή στη Μύκονο09.08.2018Επιχειρήσεις

Βρήκαν ασφαλισμένους στο ισπανικό ΙΚΑ και POS συνδεδεμένα με την Ελβετία!

Η «Τρίαινα» της Εφορίας βγάζει... λαβράκια! Η επιχείρηση (με τη συγκεκριμένη ονομασία) που πραγματοποιείται στο πριγκιπάτο της Μυκόνου και αναμένεται να συνεχιστεί στη Σαντορίνη έφερε στην επιφάνεια κραυγαλέες περιπτώσεις φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής.

Μεταξύ άλλων, «αλιεύτηκαν» ασφαλισμένοι στο ισπανικό... ΙΚΑ, POS συνδεδεμένα απευθείας με Ελβετία, εμπορεύματα χωρίς τιμολόγια και παροχή υπηρεσιών χωρίς αποδείξεις.

Η Louis Vuitton

Η διπλή παράβαση των ασφαλισμένων στο εξωτερικό με παράλληλη αποστολή των εισπράξεων μέσω POS απευθείας στην Ελβετία εντοπίστηκε σε καταστήματα Louis Vuitton στη Μύκονο.

Στη Χώρα του νησιού το συγκεκριμένο κατάστημα, όπως αναφέρουν πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, εντοπίστηκε με δύο POS τα οποία έστελναν τις πληρωμές από κάρτες στην Ελβετία, ενώ την ίδια πρακτική ακολουθούσε και το κατάστημα που λειτουργεί στο Nammos Village. Μόνο που στη δεύτερη περίπτωση διαπιστώθηκε πως και οι Ισπανοί εργαζόμενοι του Louis Vuitton στον χώρο ήταν ασφαλισμένοι στο ισπανικό ΙΚΑ.

Στο κέντρο Καλούα στην Παράγκα του 48ωρου λουκέτου που επιβλήθηκε είχε προηγηθεί έλεγχος, στη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις αξίας 3.500 ευρώ, ενώ στο κατάστημα πώλησης τουριστικών ειδών στον ίδιο χώρο όλα τα εμπορεύματα δεν είχαν τιμολόγια αγοράς.

Στη Χώρα το γνωστό εστιατόριο Κατρίν έμεινε χωρίς ημερήσιες εισπράξεις, καθώς κατασχέθηκαν 19.000 ευρώ (!) διότι το μαγαζί χρωστούσε στην Εφορία 380.000 ευρώ. Τα χρέη ήταν ληξιπρόθεσμα και μη ρυθμισμένα, και ενεργοποίησαν το μέτρο της κατάσχεσης απευθείας από το ταμείο.

Σε... μπουγάδα στο χέρι θα υποχρεωθούν για 48 ώρες και οι ξενοδόχοι στη Χώρα, αφού το πλυντήριο -πρόκειται για μεγάλη επιχείρηση- που εξυπηρετεί όλες τις μονάδες της περιοχής για τα σεντόνια και τις πετσέτες έκλεισε για δύο ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε εκδώσει αποδείξεις συνολικού ύψους 13.000 ευρώ.

----

Οι ελεγκτές «το παίζουν» πελάτες

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ με τη συνδρομή αστυνομικών και δικαστικών οργάνων «βγαίνουν παγανιά» σε μαγαζιά, «το παίζουν» πελάτες και περνούν ώρες ολόκληρες για να υπολογίσουν τι αποδείξεις κόβουν οι καταστηματάρχες. Αλλά και αφού αρχίσει ο έλεγχος, οι εφοριακοί ελεγκτές μπορεί να παραμείνουν δίπλα στην ταμειακή μηχανή ώρες, προκειμένου να διαπιστώσουν τι ημερήσιο τζίρο εμφανίζει το μαγαζί από τη στιγμή που άρχισαν να κόβονται κανονικά οι αποδείξεις. Και όταν αποκαλυφθούν και αρχίσει ο έλεγχος, συγκρίνουν τι είδαν ότι καταναλώθηκε, τι κόπηκε με αποδείξεις στη μηχανή, τι τζίρο εμφάνιζε η ταμειακή τις προηγούμενες ημέρες και τι τζίρο δήλωνε και πριν από έναν χρόνο ακόμη ο ίδιος επιχειρηματίας. Για τη διευκόλυνση των ελεγκτών στη συγκεκριμένη διαδικασία τούς συνοδεύει και δικαστικός επιμελητής.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dimokratianews