Νέο σκηνικό Ιμίων φοβάται ο Καραμανλής

Νέο σκηνικό Ιμίων φοβάται ο Καραμανλής 23.04.2018Πρόσωπα

Ανησυχία και προβληματισμό έχει προκαλέσει στον Κώστα Καραμανλή η συνεχιζόμενη ένταση που επικρατεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο πρώην πρωθυπουργός, σε συζητήσεις είτε με συνεργάτες του είτε με όσους τον επισκέπτονται στο γραφείο του στην Παναγή Κυριακού, αναφέρεται σε κάθε ευκαιρία στις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Αλλωστε, η πάγια θέση του είναι ότι η βαθύτερη αιτία για τη συμπεριφορά της Αγκυρας από το 1973 και μετά δεν είναι άλλη από το ζήτημα των υδρογονανθράκων.

Κι αυτός είναι ο λόγος που η Τουρκία ξεκίνησε να διατυπώνει τη θέση ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα, όπως υποστηρίζει.

Μάλιστα, ο κ. Καραμανλής, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Real News», επισημαίνει τον κίνδυνο η Τουρκία «να θέλει ίσως να στήσει ένα σκηνικό Ιμίων».

Οι σκέψεις του

Σε κάθε περίπτωση, ο πρώην πρωθυπουργός, εκτιμώντας ότι η κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας ήταν αναμενόμενη, επισημαίνει την αδήριτη ανάγκη για «σοβαρότητα, συνέπεια και επαγρύπνηση». Από τη στιγμή μάλιστα που η προκήρυξη πρόωρων εκλογών στη γείτονα επηρεάζει σαφώς και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η περαιτέρω κλιμάκωση της προκλητικότητας από την πλευρά της Αγκυρας δεν θεωρείται διόλου απίθανη.

Keywords
Τυχαία Θέματα