Καμμένος: Επιβεβαιώνεται το καθεστώς ομηρίας των αξιωματικών! Κουβέλης: Είναι παράνομη κράτηση

Καμμένος: Επιβεβαιώνεται το καθεστώς ομηρίας των αξιωματικών! Κουβέλης: Είναι παράνομη κράτηση23.04.2018Πρόσωπα

Απτή απόδειξη του καθεστώτος ομηρίας, στο οποίο τελούν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί, και όσων είχε πει εξαρχής θεώρησε ο Πάνος Καμμένος την πρόταση του Ταγίπ Ερντογάν για ανταλλαγή.

Μετά τις αποκαλυπτικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας,

ο οποίος υπενθυμίζεται ότι είχε δεχτεί πολύ σκληρή κριτική (ακόμη και από τον ΣΥΡΙΖΑ) όταν για πρώτη φορά αναφέρθηκε σε ομηρία, σχολίασε με ανάρτησή του στο twitter «Δυστυχώς, επιβεβαιώνομαι με την πρόταση ανταλλαγής» και ζήτησε την άμεση απελευθέρωση των ομήρων. «Οταν μίλησα για ομηρία των Ελλήνων στρατιωτικών δέχτηκα χλευασμό. Η Ελλάδα επιθυμεί την ειρηνική συμβίωση, που είναι προς όφελος των λαών μας. Η άμεση απελευθέρωση των ομήρων είναι η λύση».

Αντίθετα με τον υπουργό, όμως, ο υφιστάμενός του Φώτης Κουβέλης, παρά την ομολογία του «σουλτάνου», επιμένει κατά τρόπο ακατανόητο να αρνείται ότι οι δύο στρατιωτικοί μας βρίσκονται σε ομηρία. Ο αναπληρωτής υπουργός συνεχίζει να χαρακτηρίζει την κράτησή τους «παράνομη», εμμένοντας να μην κάνει την παραμικρή νύξη στο καθεστώς ομηρίας των δύο στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Ο κ. Κουβέλης δεν άλλαξε... τροπάρι και συνέχισε να κάνει λόγο για «παράνομη κράτηση των δύο Ελλήνων αξιωματικών στις τουρκικές φυλακές».

Στην ερώτηση («Αυγή») «μήπως έγινε πολλή και αχρείαστη κουβέντα για το αν ήταν ομηρία ή όχι;» απάντησε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση με συγκεκριμένη πολιτική στάση και ενιαία γραμμή αντιμετωπίζει τη στάση και την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας. Με ενιαία επίσης γραμμή αντιμετωπίζει και την κράτηση των δύο στρατιωτικών στελεχών μας. Η κράτηση είναι παράνομη και προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα που καθιερώνονται από το Διεθνές Δίκαιο, περιλαμβανομένης της Σύμβασης της Γενεύης».

Κληθείς να εξηγήσει την πρόσφατη δήλωσή του περί «ακήρυχτου πολέμου» στο Αιγαίο, ο κ. Κουβέλης σημείωσε: «Εχουμε θρηνήσει πολλές ανθρώπινες ζωές. Το κόστος της απώλειας ανθρώπινων ζωών είναι για εμάς αυτό που οδυνηρά προέχει».

Keywords
Τυχαία Θέματα