ΧΑΩΔΗΣ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ

ΧΑΩΔΗΣ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ01.12.2017Άρθρα

Η κυβέρνηση απομακρύνεται από την αλήθεια και τα προβλήματα

Από τη
Ζωή Ράπτη*

Οι καιροί είναι αντιφατικοί. Βλέπουμε να κρατούν το πηδάλιο της κυβέρνησης άνθρωποι που καλούνται να ξαναστήσουν στα πόδια της μια οικονομία που οι ίδιοι διέλυσαν και να δώσουν ευκαιρίες δουλειάς και προκοπής πρόσωπα που θεωρούσαν (και πιθανότατα θεωρούν ακόμα) ότι η… καριέρα είναι χολέρα.

Καλούνται να βάλουν τάξη σε μια Αθήνα που θυμίζει τριτοκοσμική πόλη (από την άποψη της

δημόσιας τάξης) εκείνοι που όμνυαν ότι θα καταργούσαν τα ΜΑΤ και οι χαρωποί χορηγοί των αδειών στον κατά συρροήν δολοφόνο Κουφοντίνα. Οι οπαδοί των ατέλειωτων ουρών των πεινασμένων σοβιετικών καθεστώτων καλούνται να φέρουν την ανάπτυξη και οι ζηλωτές του κουβανικού τριτοκοσμισμού και των εξωφρενικών δικτατοριών μιλούν για ελευθερία και δικαιώματα!

Ζούμε στην εποχή των ταχυδακτυλουργών. Αυτοί που απομυζούν τους πολίτες με τις εξωφρενικές φορολογικές κλίμακες καμαρώνουν για το κοινωνικό επίδομα που μοιράζουν από την υπερφορολόγηση της -καθ’ ομολογίαν Χουλιαράκη- μεσαίας τάξης!
Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπυκνώνοντας τη ζοφερή πραγματικότητα σε λίγες λέξεις, είπε στην ομιλία του για το κοινωνικό μέρισμα, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα:«Η κυβέρνηση πήρε πολλά από τη μία τσέπη για να δώσει ελάχιστα στην άλλη. Υπερφορολογείτε τους μεν και φτωχοποιείτε παράλληλα τους δε. [...] Μια κυβέρνηση η οποία έχει νομοθετήσει μέτρα ύψους 14,5 δισ. ευρώ παρουσιάζει ως επιτυχία το γεγονός ότι επέστρεψε 650.000.000 πέρυσι και 720.000.000 φέτος!» Αυτό λένε τα νούμερα, αυτό λέει κι η πραγματικότητα, που είναι πεισματάρα και δεν μπορεί να μαλακώσει με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, όπως μαλακώνουν τα πούρα στο χουμιντόρ που ξέχασε ο κ. Τσίπρας στο γραφείο του στο κωμικό βίντεο που γύρισε το επιτελείο του για να προπαγανδίσει τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος.

Ναι. Είναι πεισματάρα η πραγματικότητα. Δεν επηρεάζεται από τα αστειάκια, την αναίδεια, την προπαγάνδα και το θράσος του κυβερνητικού επιτελείου.
Ο κ. Τσίπρας, φυσικά, γνωρίζει τη μεγάλη απόσταση που τον χωρίζει πλέον από τον λαό και τις ανάγκες του. Και, μάλιστα, μεριμνά προσωπικά για να τη διευρύνει. Αν δεν συνέβαινε αυτό, δεν θα φρόντιζε να «επιθεωρήσει» την καταστροφή στη Μάνδρα Αττικής από απόσταση ασφαλείας από τους Ελληνες που έχασαν οικείους τους και είδαν το βιος τους να καταστρέφεται λόγω της ανεπάρκειας της κυβέρνησης και της ανυπαρξίας πολιτικής από την περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου. Αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι ο κ. Τσίπρας, αυτό είναι η πολιτική του. Απόσταση. Χαώδης. Απόσταση της προπαγάνδας από την αλήθεια. Απόσταση του λαού από τον ηγέτη. Απόσταση από την πραγματικότητα, από τα προβλήματα, από την Ελλάδα, από τους Ελληνες.

Αυτή την πανθομολογούμενη απόσταση και έλλειψη πολιτικής καλούμεθα να γεφυρώσουμε εμείς, η Ν.Δ. Με πρόγραμμα και κοστολογημένες λύσεις, έτσι όπως θα εξαχθούν μετά τον εκτενή διάλογο με την κοινωνία των πολιτών και τους ειδικούς, που πραγματοποιούμε εδώ και αρκετούς μήνες και σε συγκεκριμένη βάση με τις επτά προσυνεδριακές διαδικασίες, σε ισάριθμες πόλεις της χώρας, με κατάληξη το 11ο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων που θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Δεκεμβρίου στην Αθήνα. Το έχουμε καταφέρει στο παρελθόν. Θα το καταφέρουμε και στο μέλλον!

*Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας - Κόμματος στη Νέα Δημοκρατία

Keywords
Τυχαία Θέματα