Νέα αλβανική πρόκληση σε σχολείο των Χανίων!

Νέα αλβανική πρόκληση σε σχολείο των Χανίων!29.01.2018Ρεπορτάζ

Νέα και σοβαρή αλυτρωτική πρόκληση από αλβανικούς εθνικιστικούς κύκλους έρχεται στο φως.

Σε αλβανικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες με τον χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας» σε μπλουζάκι μαθητή στα εγκαίνια σχολείου διδαχής της αλβανικής γλώσσας στην Παλαιόχωρα Χανίων στις 21 Ιανουαρίου, υπό την ανοχή του αναπληρωτή πρέσβη της Αλβανίας.

Οι υπεύθυνοι για το μεγάλο ατόπημα

εκμεταλλεύτηκαν κατά τρόπο ανήθικο έναν μικρό μαθητή αλβανικής καταγωγής, ντύνοντας το παιδί με τη διαβόητη μπλούζα με τον χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας», στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και ελληνικά εδάφη κάτω από την ημερομηνία ανεξαρτησίας της Αλβανίας και με την αναγραφή του περιβόητου εθνικιστικού «Αυτόχθονες» (Autocthonus).

Και μπορεί το μικρό παιδί να μη γνωρίζει τι εκφράζει και πώς έχει χρησιμοποιηθεί η μπλούζα που φορούσε, αλλά οι μεγαλύτεροι, και ειδικά ο αναπληρωτής πρέσβης της Αλβανίας στην Ελλάδα που ήταν παρών, θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα καταγράφηκε άλλο περιστατικό στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων, όπου οι υπεύθυνοι για την οργάνωση του χώρου κρέμασαν σαν κουρελόπανο στα κάγκελα την ελληνική και την αλβανική σημαία. Το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα να παραιτηθεί ο διευθυντής του σχολείου, παρότι δεν είχε ευθύνη για το συμβάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα