Ν.Δ.: Τελικά ποιος από όλους λέει την αλήθεια για το αφορολόγητο;

Ν.Δ.: Τελικά ποιος από όλους λέει την αλήθεια για το αφορολόγητο;17.04.2019ΝΔ

Την αποδόμηση της δέσμευσης του Αλέξη Τσίπρα ότι όσο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση δεν θα ισχύσει η μείωση του αφορολογήτου ανέλαβε η Σοφία Ζαχαράκη

Στην πρεμιέρα της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. αναφέρθηκε στο Eurogroup και στην επαναβεβαίωση της

δέσμευσης για τη συνέχιση της φορολογικής μεταρρύθμισης και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, και έθεσε το ερώτημα: «Ποιος λέει την αλήθεια; Τη λέει ο κ. Τσίπρας με τη χθεσινή (σ.σ.: προχθεσινή) του συνέντευξη ή ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος υπέγραψε την ομόφωνη απόφαση του Eurogroup πριν από 10 μέρες;»

«Η μείωση του αφορολογήτου είναι ένα μέτρο που ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ το προκάλεσε με την πολιτική του και ο ΣΥΡΙΖΑ το ψήφισε. Η Ν.Δ. καταψήφισε το συγκεκριμένο μέτρο, όπως είχε καταψηφίσει και τη μείωση των συντάξεων» τόνισε η Σοφία Ζαχαράκη και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «ωμά ψέματα». Η κυρία Ζαχαράκη τόνισε ότι η Ν.Δ. θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και θα διαπραγματευτεί με τους Ευρωπαίους εταίρους τη μη μείωση του αφορολογήτου στο ερώτημα τι θα πράξει η Ν.Δ. αν κερδίσει τις εκλογές και γίνει κυβέρνηση.

Το Μέγαρο Μαξίμου αντέδρασε τονίζοντας ότι «από τα έδρανα της αντιπολίτευσης ο κ. Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να υπερψηφίσει την κατάργηση της μείωσης στο αφορολόγητο, όπως έκανε και με τις συντάξεις».

Στη Ν.Δ. «διαβάζουν» τη συνέντευξη Τσίπρα ως αποφυγή κάλυψης στον Νίκο Παππά για την υπόθεση Πετσίτη. Η Σοφία Ζαχαράκη σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός «ενώ κλήθηκε να απαντήσει ευθέως αν στηρίζει τον κ. Παππά, έκανε πως δεν άκουσε», ενώ χαρακτήρισε «κυβερνητικό φιάσκο» τη Novartis, ανακοινώνοντας ότι η Ν.Δ. θα ψηφίσει υπέρ της άρσης της ασυλίας του Γ. Λοβέρδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα