Ν.Δ.: «Προσπαθεί να κρύψει την κυβερνητική αποσύνθεση»

Ν.Δ.: «Προσπαθεί να κρύψει την κυβερνητική αποσύνθεση» 31.10.2018ΝΔ

Ομαδικά πυρά στην κυβέρνηση εκτόξευσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με αφορμή τη συνταγματική αναθεώρηση

Ανατρέχοντας στο παρελθόν και υπενθυμίζοντας τη στάση του Αλέξη Τσίπρα σε αντιδιαστολή με του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ν.Δ. άσκησε δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό για τις προτάσεις του για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Οπως καταγγέλλει η αξιωματική αντιπολίτευση, πλέον ο κ. Τσίπρας

«επιδιώκει να ευτελίσει ακόμη και την αναθεώρηση του Συντάγματος, μήπως και αποκρύψει για λίγες μέρες την αποσύνθεση της κυβέρνησής του και τις δημόσιες αλληλοκατηγορίες των υπουργών του ότι χρηματίζονται. Συστήνουμε στον κ. Τσίπρα ψυχραιμία και λίγη υπομονή. Σε λίγους μήνες από σήμερα, η ευρεία συνταγματική αναθεώρηση που χρειάζεται ο τόπος θα συντελεστεί. Και εξυπακούεται ότι μετά τις εκλογές η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα συμπεριλάβει και κάποιες από τις αυτονόητες προτάσεις που υιοθέτησε όψιμα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως την αλλαγή του άρθρου 86».

Η Φώφη Γεννηματά δήλωσε: «Ο κ. Τσίπρας, τώρα που κλείνει οριστικά ο πολιτικός του κύκλος και με τρία χρόνια καθυστέρηση, θυμήθηκε τη συνταγματική αναθεώρηση. Αυτή όμως δεν προσφέρεται για επικοινωνιακά παιχνίδια και λαϊκισμό. Εχουμε αναδείξει εδώ και καιρό την αναγκαιότητά της. Θα προσέλθουμε στη Βουλή με τις θέσεις που πολύ έγκαιρα καταθέσαμε στον δημόσιο διάλογο». Δέσμιο των ιδεοληψιών του χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας, λέγοντας ότι από την πρότασή του για τη συνταγματική αναθεώρηση απουσιάζει η τροποποίηση του άρθρου 16, το οποίο απαγορεύει τη λειτουργία μη κρατικών ΑΕΙ.

To KKE έκανε λόγο για επιχείρηση αναπαλαίωσης του σάπιου πολιτικού συστήματος, με ενδυνάμωση του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ η Ενωση Κεντρώων δηλώνει ότι αντιτίθεται στην υποβάθμιση του θεσμικού ρόλου της Εκκλησίας και κατήγγειλε ότι το Σύνταγμα παραβιάζεται διαρκώς από τα κόμματα.

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος κατήγγειλε τον Αλέξη Τσίπρα ότι θέλει να δώσει υπόσταση σε πολιτικά φαντάσματα για να τον στηρίξουν μετά το διαζύγιο με Καμμένο.

Keywords
Τυχαία Θέματα