Υπουλα «παιχνίδια» με τα αναδρομικά

Υπουλα «παιχνίδια» με τα αναδρομικά31.10.2018Παρασκήνιο

Η Αχτσιόγλου «προέβλεψε» ότι θα δικαιωθούν οι εφέσεις που κάνει το Δημόσιο

Σε μια ύστατη προσπάθεια «αναχαίτισης» του αυξανόμενου κύματος των αιτήσεων (ξεπέρασαν τις 180.000) και των επικείμενων ομαδικών προσφυγών για τη διεκδίκηση αναδρομικών από τις παράνομες μειώσεις των συντάξεων προχωρά η κυβέρνηση. Η υπουργός Εργασίας υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις των Πρωτοδικείων δεν θα ευδοκιμήσουν, ενώ ο αρμόδιος υφυπουργός ουσιαστικά μεταθέτει την επίλυση του θέματος για την επόμενη... τριετία.

Η Εφη Αχτσιόγλου χθες

εκτίμησε επί της ουσίας ότι σε επίπεδο Εφετείου οι προσφυγές δεν θα δικαιωθούν, μετά τις εφέσεις που κατέθεσε το Δημόσιο, όπως ήταν υποχρεωμένο, κατά την άποψή της, επί των πρωτόδικων αποφάσεων. Στο ίδιο πλαίσιο, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος υποστήριξε ότι οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν έχουν αναδρομική ισχύ πριν από το 2015. Αυτό σημαίνει, κατά την εκτίμησή του, ότι δεν θα δικαιωθούν όσοι θα διεκδικήσουν αναδρομικά από το 2012.

Ο υφυπουργός πρόσθεσε ότι επειδή υπάρχει διαφωνία ανάμεσα στις πρόσφατες πρωτόδικες αποφάσεις και το ΣτΕ, η ολομέλειά του θα πρέπει να κρίνει ξανά το ζήτημα. Σε αυτή την περίπτωση, το θέμα της επιστροφής ή μη αναδρομικών θα διευθετηθεί έπειτα από τουλάχιστον μία τριετία. Σημειώνεται ότι ήδη μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του ΕΦΚΑ έχουν υποβληθεί 110.000 αιτήσεις και 70.000 χειρόγραφες, ενώ μέλη σωματείων προσανατολίζονται στην υποβολή ομαδικών προσφυγών.

Keywords
Τυχαία Θέματα