Μόσχα και Βερολίνο δείχνουν αύξηση στις αφίξεις τουριστών

Μόσχα και Βερολίνο δείχνουν αύξηση στις αφίξεις τουριστών15.03.2019Διεθνής Οικονομία

Οι προκρατήσεις στέλνουν θετικά μηνύματα λόγω της ανόδου έως και 15%

Του
Β. Παπακωνσταντόπουλου

Ενθαρρυντικά μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό εξέπεμψαν οι δύο μεγάλες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού του Βερολίνου και της Μόσχας. Τόσο η γερμανική όσο και η ρωσική αγορά παρουσιάζουν αυξητική τάση, ανάλογη εικόνα παρουσιάζουν και άλλες χώρες, ενώ μεγάλο ερώτημα παραμένει η βρετανική αγορά λόγων των εξελίξεων με το Brexit. Την ίδια στιγμή, πάντως, επικρατεί προβληματισμός

στους ξενοδόχους της Αττικής για τη μεγάλη πτώση που καταγράφεται σε πληρότητα και έσοδα από τις αρχές του έτους, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στην επέλαση της Airbnb.

Ειδικότερα, αυξημένες έως και 15% είναι οι προκρατήσεις στα οργανωμένα ταξίδια των Ρώσων στην Ελλάδα για το 2019. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Τουρισμού, με αυτή τη θετική δυναμική αναμένεται να ξεπεράσουν το 1.000.000 οι αφίξεις Ρώσων τουριστών στη χώρα μας. Στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Εκθεσης ΜΙΤΤ της Μόσχας η Ελενα Κουντουρά είχε συναντήσεις με τους τουριστικούς ομίλους που διοργανώνουν τον κύριο όγκο των ταξιδιωτικών πακέτων στην αγορά της Ρωσίας.

Προορισμοί

Στο επίκεντρο τέθηκαν η προώθηση νέων ελληνικών προορισμών και η ενίσχυση των πιο δημοφιλών προορισμών στα προγράμματά τους, το άνοιγμα νέων απευθείας αεροπορικών συνδέσεων από περισσότερες ρωσικές πόλεις και η δυναμική προώθηση και η προβολή θεματικών τουριστικών προϊόντων που η Ελλάδα προσφέρει. Είχε προηγηθεί η Διεθνής Τουριστική Εκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο, όπου η ελληνική αποστολή διαπίστωσε ότι η ισχυρή ανοδική πορεία των αφίξεων Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια θα συνεχιστεί δυναμικά και το 2019.

Η προώθηση νέων ελληνικών προορισμών και νέων θεματικών προϊόντων στη γερμανική αγορά, που αποτελεί μία από τις δύο βασικές αγορές για τον ελληνικό τουρισμό, αναμένεται να οδηγήσει σε νέα επίδοση ρεκόρ στις αφίξεις Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα το 2019, ακόμη μεγαλύτερη του 2018, οπότε ξεπέρασαν τους 4.400.000.

Keywords
Τυχαία Θέματα