Μόνο το πόρισμα έμεινε στην επιτροπή για την υπόθεση της Novartis

Μόνο το πόρισμα έμεινε στην επιτροπή για την υπόθεση της Novartis27.03.2018Βουλή

Προκαταρκτικής συνέχεια σήμερα στη Βουλή, με την επιτροπή για τη Novartis να συνεδριάζει στις 10.30 με αντικείμενο εργασιών -τελικώς- διαδικαστικά ζητήματα.

Χθες είχαμε ακόμη ένα ηχηρό «όχι» στην πρόσκληση της επιτροπής, αυτήν τη φορά από τον Μάριο Σαλμά, που έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της επιτροπής στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει:

«Αναρμοδίως ζητάνε από εμένα να γνωμοδοτήσω για την αρμοδιότητα της επιτροπής, εφόσον 159 βουλευτές τους αναγνώρισαν την αρμοδιότητα της επιτροπής με την ψηφοφορία για τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής».

Επί της ουσίας, μετά την επεισοδιακή αποχώρηση της αντιπολίτευσης και την άρνηση των εμπλεκόμενων προσώπων να προσέλθουν, η επιτροπή έχει ολοκληρώσει το έργο της. Το μόνο που απομένει πλέον είναι να συνταχθεί το πόρισμα της επιτροπής βάσει του οποίου ο φάκελος θα επιστραφεί στη Δικαιοσύνη, όπως είχε γίνει και με την υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το πιο πιθανό είναι τα εναπομείναντα μέλη της επιτροπής από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛ. να αποφασίσουν σήμερα να δώσουν παράταση των εργασιών της επιτροπής για έναν μήνα, με σκοπό να συνταχθεί το παραπάνω πόρισμα. Πάντως, πληροφορίες κάνουν λόγο για νέα στοιχεία που θα έρθουν μέσα στο Πάσχα στη Βουλή, μετά και τις δικογραφίες που διαβιβάστηκαν από την εισαγγελέα Διαφθοράς, σχετικά με την προμήθεια αντιιικών την περίοδο 2006-2011, αλλά και αντιγριπικών εμβολίων επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Εξάλλου, για «πάρτι» με πολλούς συμμετέχοντες αλλά λίγους διοργανωτές έκανε λόγο από τις Σέρρες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθος, μιλώντας για το σκάνδαλο της προμήθειας εμβολίων και αντιιικών φαρμάκων κατά την περίοδο 2006-2011.

Κατερίνα Κανάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα