Η μοναδική «παραίτηση» για διαφθορά στη Βουλή

Η μοναδική «παραίτηση» για διαφθορά στη Βουλή27.03.2018Πρόσωπα

Θεατρική παράσταση ανεβαίνει σήμερα για πρώτη φορά στην Αίθουσα της Γερουσίας

Και επισήμως θέατρο γίνεται σήμερα η Βουλή, αφού στις 11.30 το πρωί η Αίθουσα Γερουσίας θα μετατραπεί -όχι μόνο μεταφορικά, αλλά και κυριολεκτικά αυτή τη φορά- σε θέατρο, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία θα παρουσιαστεί εντός

της Βουλής ο βραβευμένος μονόλογος «Εκτός ύλης» του Κώστα Λεϊμονή με πρωταγωνιστή τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση.

Αυτή είναι η επίσημη πρώτη για μια θεατρική παράσταση στον συγκεκριμένο χώρο. Πρόκειται μάλιστα για αίτημα του Συλλόγου Υπαλλήλων Βουλής, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου.

Το έργο είναι εξαιρετικά επίκαιρο, αφού ο συμπαθής ηθοποιός υποδύεται έναν διεφθαρμένο υπουργό που βρίσκεται σε κρίση συνείδησης και εκφωνεί την ομιλία της παραίτησής του από το βήμα του Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με την επίσημη πρόσκληση, στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του ο υπουργός κάνει αναδρομή στην αρχή της πολιτικής καριέρας του, όταν «τα όνειρα ήταν αγνά και οι αξίες αποτελούσαν πυξίδα», ενώ στη συνέχεια αποδίδει ευθύνες στους συναδέλφους του, στους ίδιους τους πολίτες αλλά και στον εαυτό του, εκφράζοντας μια εκ βαθέων και ειλικρινή συγγνώμη προς όλους, αλλά κυρίως προς τον ελληνικό λαό που «πάντα είναι πρόθυμος να εναποθέσει τις ελπίδες της σωτηρίας του σε τρίτους».

Πρόκειται σαφώς για ένα πολιτικό έργο το οποίο, αν μη τι άλλο, ταιριάζει κουτί στη σημερινή πολιτική κατάσταση, που σίγουρα δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο σκηνικό από την Αίθουσα της Γερουσίας. Σπεύσατε, καθώς είναι αμφίβολο αν θα ξαναδείτε ποτέ πολιτικό να παραιτείται και να παραδέχεται από το βήμα της ελληνικής Βουλής λάθη, παρατυπίες, αλλά και πως «η υποδούλωσή του στον βωμό του χρήματος τον έκανε να χάσει τον εαυτό του».

Keywords
Τυχαία Θέματα