Μητσοτάκης δίπλα σε συνθέτες και στιχουργούς

Μητσοτάκης δίπλα σε συνθέτες και στιχουργούς 17.04.2019ΝΔ

Για τα πνευματικά δικαιώματα

Τη στήριξή του στη δημιουργία ενός νέου και ανεξάρτητου από το κράτος οργανισμού για τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών, που θα αντικαταστήσει την «αμαρτωλή» ΑΕΠΙ, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι Διονύσης Σαββόπουλος, Νίκος Πορτοκάλογλου, Χρήστος Νικολόπουλος, Φίλιππος Πλιάτσικας, Φοίβος (Τασσόπουλος),

Φοίβος Δεληβοριάς, Στάθης Δρογώσης, Δήμος Αναστασιάδης και οι στιχουργοί Ελένη Γιανατσούλια και Ηλίας Φιλίππου, που εκπροσωπούν τέσσερα σωματεία Ελλήνων δημιουργών τραγουδιού (ΑΣΜΑ, ΜΕΤΡΟΝ, ΣΩΜΣΕ και ΥΠΕΡΒΑΣΗ), είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τις απόψεις τους και τον στόχο τους σε γεύμα που έγινε με πρωτοβουλία του προέδρου της Ν.Δ. σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Διαφάνεια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ολόθερμη στήριξή του στο αίτημα των καλλιτεχνών για δημιουργία ανεξάρτητου από το κράτος και αυτοδιαχειριζόμενου φορέα για τα πνευματικά δικαιώματά τους, υπό την αίρεση ο νέος φορέας να λειτουργεί με διαφάνεια. Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης χρέωσε «παλινωδίες» στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του προβλήματος, καθώς από 48.000.000 ευρώ τα έσοδα από πνευματικά δικαιώματα πέρυσι κατέρρευσαν σε μόλις 2.000.000 ευρώ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του και επισήμανε ότι με κάποιους δεν έχει κοινές πολιτικές αφετηρίες, αλλά «μας ενώνει ο κοινός στόχος. Να στηρίξουμε το ελληνικό τραγούδι».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης,mitsotakis