Προσπαθεί να τα «μαζέψει» ο Μητσοτάκης με επιστολή: Πρόκειται περί λεκτικής παρεξήγησης

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε το μεσημέρι της Τετάρτης επιστολή στο σωματείο δημιουργών ΑΣΜΑ 450+ και πρόεδρο του ΕΥΕΔ (του νέου δηλαδή κοινού σωματείου των δημιουργών), Φοίβο Δεληβοριά, προσπαθώντας να μειώσει τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το σποτ που έδωσε στη δημοσιότητα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στο οποίο φαίνεται πως οι παρευρισκόμενοι καλλιτέχνες τον στηρίζουν στην προεκλογική του εκστρατεία.

Ο ίδιος ο Φοίβος Δεληβοριάς

ζήτησε, με ανάρτησή του στο facebook, να βγει η εικόνα του από το «προεκλογικό» video του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σε αυτές τις κατηγορίες απαντά πως πρόκειται περί λεκτικής παρεξήγησης. Ο κ.Μητσοτάκης τονίζει στην εν λόγω επιστολή πως όταν έκανε έκκληση στους επιχειρηματίες που σχετίζονται με την ελληνική μουσική για συμβολικό τίμημα στους δημιουργούς, το οποίο και παρεξήγησαν, το ονόμασε συμβολικό σε σχέση με τα έσοδα που αποκομίζουν αξιοποιώντας το πνευματικό τους έργο, δηλαδή συμβολικό σε σχέση με το τζίρο των επιχειρηματιών.

Ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει πως στόχος του είναι να στηρίξει το ελληνικό τραγούδι και κυρίως τους λιγότερο γνωστούς δημιουργούς που ζουν αποκλειστικά από τα πνευματικά τους δικαιώματα και όχι από ζωντανές εμφανίσεις.

Αναλυτικά ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει:

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε την ακόλουθη επιστολή στο σωματείο ΑΣΜΑ:

«Προς Σωματείο ΑΣΜΑ,

Ευχαριστώντας σας ξανά για την πολύ εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε τη Δευτέρα, θέλω να διασαφηνίσω μια φράση μου που πιθανώς παρεξηγήθηκε, εξ ού και με έκπληξη διάβασα μια ανακοίνωση του Σωματείου σας, αλλά και μια ανάρτηση του διακεκριμένου τραγουδοποιού κ. Φοίβου Δεληβοριά.

Στόχος μου, όπως είπα σε όλους τους δημιουργούς που μετείχαν στη συνάντησή μας, είναι να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις το ελληνικό τραγούδι, και πρωτίστως βέβαια τους χιλιάδες λιγότερο γνωστούς δημιουργούς -συνθέτες, στιχουργούς, μουσικούς- που ζουν αποκλειστικά από τα πνευματικά δικαιώματα. Στο πλαίσιο αυτό απηύθυνα δημόσια έκκληση στους επιχειρηματίες που σχετίζονται με την ελληνική μουσική, να καταβάλουν, ως οφείλουν, το τίμημα που προβλέπει ο νόμος για τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών. Χαρακτήρισα το τίμημα συμβολικό, γιατί είναι όντως συμβολικό, αν το συγκρίνει κανείς με τα έσοδα που αποκομίζουν, αξιοποιώντας και το καλλιτεχνικό έργο των Ελλήνων δημιουργών.

Με το ίδιο ακριβώς πνεύμα, όπως τόνισα, θα στηρίξω και το συλλογικό σας πια στόχο, να μετεξελιχθεί ο σημερινός φορέας ΕΥΕΔ, σε έναν ανεξάρτητο και ακηδεμόνευτο από το κράτος φορέα αυτοδιαχείρισης συλλογής των πνευματικών σας δικαιωμάτων.

Κ.Μ.».

Μαξίμου κατά Μητσοτάκη: Εκμεταλλεύτηκε τους καλλιτέχνες για ένα προεκλογικό σποτ

«Ο κ. Μητσοτάκης στην προσπάθειά του να πείσει πως είναι λαοφιλής, δεν ντράπηκε να εκμεταλλευτεί καλλιτέχνες εν αγνοία τους για ένα προεκλογικό σποτ» αναφέρει με τη σειρά του το Μέγαρο Μαξίμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα