Μηνιγγίτιδα και γρίπη (;) σκότωσαν την πεντάχρονη

Μηνιγγίτιδα και γρίπη (;) σκότωσαν την πεντάχρονη05.02.2019Πρόσωπα

Μυστήριο ο θάνατος του κοριτσιού από την Κρήτη, που «έσβησε» στη ΜΕΘ έπειτα από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του

Θύμα της γρίπης Η1Ν1 ή της μηνιγγίτιδας πιθανώς να έπεσε το πεντάχρονο κοριτσάκι που άφησε την τελευταία του πνοή χθες τα ξημερώματα στην Εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηράκλειου (ΠΑΓΝΗ), όπου νοσηλευόταν.

Ο προϊστάμενος του Τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης

Εμμανουήλ Λουμπούνης δήλωσε χθες ότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Γρίπης, η πεντάχρονη είχε προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1.

Ωστόσο αναμένονται και τα αποτελέσματα των εξετάσεων από την Αθήνα, όπου έχουν σταλεί εργαστηριακά δείγματα, που θα ρίξουν περισσότερο φως στα αίτια του θανάτου της μικρής, αν, δηλαδή, υπήρξε εμπλοκή λοίμωξης του μηνιγγιτιδόκοκκου, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Λουμπούνη, εκείνος είναι υπαίτιος για το σηψαιμικό σοκ στο οποίο οφείλεται και ο θάνατος της πεντάχρονης, σύμφωνα με δηλώσεις του στο neakriti.gr.

Οι γονείς μετέφεραν το παιδί στο νοσοκομείο το βράδυ της Κυριακής και ενημέρωσαν τους γιατρούς ότι το παιδί είχε πυρετό από την περασμένη Παρασκευή που είχε πάει στον παιδικό σταθμό. Οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουν το άτυχο κοριτσάκι στη ζωή, όμως ήταν ραγδαία η επιδείνωση στης υγείας του, γι' αυτό το μετέφεραν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), όπου διασωληνώθηκε. Δυστυχώς λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι γιατροί ανακοίνωσαν στους γονείς ότι το παιδί εξέπνευσε.

Εξω από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτυλίχθηκαν εικόνες αρχαίας τραγωδίας. Οι δύο τραγικοί γονείς δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι έχασαν το παιδί τους τόσο αναπάντεχα. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Φανουργιάκη, «το κορίτσι εισήχθη στην Παιδιατρική Κλινική, αλλά “βάρυνε” και εισήχθη αμέσως στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου, καθώς η επιδείνωση της υγείας του ήταν γρήγορη. Εκεί έπεσαν πάνω του πολλές ειδικότητες γιατρών, ωστόσο δυστυχώς μετά τα μεσάνυχτα το παιδί κατέληξε». Φως στα αίτια του θανάτου του παιδιού αναμένεται να δώσει η ιατροδικαστική έκθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα