Μετωπική επίθεση από τον Καμμένο σε Μπακογιάννη

Μετωπική επίθεση από τον Καμμένο σε Μπακογιάννη02.01.2018Πρόσωπα

Επίθεση στην Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος (φωτό), απαντώντας στις αιχμές που είχε αφήσει

τις προηγούμενες ημέρες προς το πρόσωπό του η πρώην υπουργός Εξωτερικών.

«Ημέρες εορτών καταλαβαίνουμε ότι της κυρίας Μπακογιάννη τής λείπουν τα δώρα της Siemens, τα πληρωμένα δείπνα του κ. Χριστοφοράκου, ενώ μετά την αποπομπή της από τον αδελφό της νοσταλγεί τις εποχές που μετρούσε ο λόγος της και δεν μπορεί πλέον να την παρηγορήσει ούτε ο κουμπάρος της, που ετοιμάζεται να απολογηθεί για τον μισό ποινικό κώδικα» δήλωσε ο υπουργός Αμυνας, προσθέτοντας: «Της εύχομαι με το ξεχασμένο και αδήλωτο εκατομμύριο στο Λονδίνο να απαλύνει τον πόνο της. Οσον αφορά το όνομα των Σκοπίων, ας αφήσει να το χειριστούν οι πολιτικοί προϊστάμενοί της κ. Σαμαράς και Γεωργιάδης».

Την ίδια ώρα κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι η στάση του Πάνου Καμμένου στο Σκοπιανό δεν πρόκειται να προκαλέσει ρήγμα στην κυβέρνηση. «Θα δείξει την υπευθυνότητα που έχει καταγράψει σε όλα τα σοβαρά θέματα, ακόμη και σε αυτά που διαφωνούσε μαζί μας» υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε: «Ο Πάνος Καμμένος είναι πατριώτης και δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση για το Σκοπιανό».

Την εκτίμηση ότι «η χρήση του όρου Μακεδονία από τα Σκόπια ιστορικά είναι απαράδεκτη και αυτό αποδεικνύεται με πάρα πολλούς τρόπους» έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας, προτείνοντας μάλιστα να χρησιμοποιείται ο όρος «Δακία», ο οποίος βρίσκεται στους χάρτες.

Η Χρυσή Αυγή, σε ανακοίνωσή της, σημείωσε: «Καμία χρήση του ονόματος της Μακεδονίας μας από το κρατίδιο των Σκοπίων! Αυτό απαιτεί το 90% των Ελλήνων και η Χρυσή Αυγή στηρίζει ξεκάθαρα την απαίτηση του ελληνικού λαού».
Τη βαθιά ανησυχία του για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων εξέφρασε, εξάλλου, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, απευθυνόμενος στον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο: «Να προσέξετε μήπως επί των ημερών σας παραδοθεί το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια, και αυτό το στίγμα θα είναι πολύ χειρότερο από τις Συμφωνίες Λονδίνου και Ζυρίχης για το Κυπριακό».

Keywords
Τυχαία Θέματα