Μεγάλη ταλαιπωρία για Γαλλία από την απεργία στα τρένα

Μεγάλη ταλαιπωρία για Γαλλία από την απεργία στα τρένα 04.04.2018Ειδήσεις

«Μαύρη Τρίτη» η χθεσινή για τη Γαλλία, καθώς άρχισε η προαναγγελθείσα απεργία των σιδηροδρομικών, που αναμένεται να ταλαιπωρήσει περί τα 4.500.000 Γάλλων που χρησιμοποιούν καθημερινά τους

σιδηροδρόμους, αλλά και πολλούς τουρίστες.

Με το 77% των μηχανοδηγών και το 69% των ελεγκτών να απεργούν, αντιδρώντας στο σχέδιο Μακρόν για τη μετατροπή της δημόσιας επιχείρησης σιδηροδρόμων SNCF σε ανώνυμη εταιρία (κάτι που, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίησή της), χθες εκτελέστηκαν μόλις ένα στα οκτώ δρομολόγια των TGV και ένα στα πέντε τοπικά δρομολόγια.

Μικρά προβλήματα παρατηρήθηκαν στα διεθνή δρομολόγια της Eurostar, ενώ «παρέλυσαν» οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες προς την Ισπανία, την Ιταλία και την Ελβετία. Το σχέδιο απεργιών των σιδηροδρομικών προβλέπει 36 μέρες απεργίας το επόμενο τρίμηνο (δύο μέρες απεργίας κάθε πέντε ημέρες μέχρι τα τέλη Ιουνίου), η δε κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να εκσυγχρονίσει τη SNCF, με το επιχείρημα «να μπορεί να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό».

Πιο δύσκολες αναμένονται οι επόμενες εβδομάδες για τις μεταφορές, αφού, εκτός από τους εργαζομένους της SNCF, απεργία έχουν εξαγγείλει, για τις 7, 10 και 11 Απριλίου, και οι εργαζόμενοι της Air France, που διεκδικούν μισθολογικές αυξήσεις.
Στο μεταξύ, μια τεχνική βλάβη προκάλεσε χθες καθυστερήσεις περίπου στο 50% των 30.000 πτήσεων που είχαν προγραμματιστεί στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, όπως ανακοίνωσε ο Eurocontrol, ο ευρωπαϊκός οργανισμός για την ασφάλεια της αεροναυτιλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα