Με το δεξί στην Αθήνα ο Μπακογιάννης

Με το δεξί στην Αθήνα ο Μπακογιάννης 27.05.2019Πρόσωπα

Ακλόνητο φαβορί από το α' ημίχρονο ο υποψήφιος της Ν.Δ.! Στον δεύτερο γύρο ο Ηλιόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ

Μια Κυριακή μακριά από την ανάληψη της δημαρχίας των Αθηνών βρίσκεται ο Κώστας Μπακογιάννης, μετά τα χθεσινά αποτελέσματα της κάλπης. Ο υποστηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία

υποψήφιος δήμαρχος φαντάζει ως το ακλόνητο φαβορί των δημοτικών εκλογών, καθώς με καταμετρημένο το 64,26% των ψηφοδελτίων κατέκτησε ποσοστό που αγγίζει το 42,75 % και 21 έδρες.

«Αισθάνομαι πραγματικά σοκ και δέος μπροστά σε αυτό το ποσοστό, που ξεπερνά κάθε προσδοκία. Εχω μια συγκίνηση και θέλω να πω ένα μεγάλο “ευχαριστώ'' σε όλη την ομάδα και ένα “ευχαριστώ'' στους αντιπάλους μου, γιατί επέδειξαν πολιτικό πολιτισμό. Κάθε ψήφος είναι εμπιστοσύνη και εντολή από τους πολίτες της Αθήνας. Αυτή η ψήφος ήταν το πρώτο ημίχρονο για μια πόλη που μας ενώνει όλους» δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων.

Από την πλευρά του, ο πολλά υποσχόμενος και ένας από τους... «βενιαμίν» του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νάσος Ηλιόπουλος, έδωσε έναν αξιόλογο αγώνα και με ποσοστό που αγγίζει το 16,9% περνά στον δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης για τον Δήμο της Αθήνας. Ο ίδιος στις δηλώσεις που έκανε χθες το βράδυ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα μικρά ποσοστά της Χρυσής Αυγής, ενώ παράλληλα έθιξε και το ζήτημα της αποχής, τονίζοντας πως κανείς δεν μπορεί να είναι χαρούμενος με τη μικρή προσέλευση των ψηφοφόρων.

Γερουλάνος: «Είμαι εδώ»

Ο υποστηριζόμενος από το Κίνημα Αλλαγής Παύλος Γερουλάνος συγκέντρωσε ποσοστό 13,27% και 7 έδρες με την ενσωμάτωση στο 64,26%, που όμως δεν ήταν αρκετό για να τον φέρει στον δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης για τον Δήμο της Αθήνας. Εμφανώς δυσαρεστημένος για το αποτέλεσμα, δήλωσε πως θα είναι παρών στον δήμο, προκειμένου να γίνουν πράξη όσα προσπάθησε.

«Το αποτέλεσμα στον δήμο δείχνει ξεκάθαρα πλειοψηφία των προοδευτικών δυνάμεων. Είμαι εδώ και θα είμαι εδώ. Μένουμε μαζί, προχωράμε, συνεχίζουμε» ανέφερε ο Παύλος Γερουλάνος και ευχαρίστησε τους πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Σε ερώτηση ποιον θα στηρίξει στον δεύτερο γύρο για τον Δήμο της Αθήνας, ο κ. Γερουλάνος απέφυγε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση, ωστόσο δεσμεύθηκε πως θα συνεργαστεί με τη νέα δημοτική Αρχή. «Είμαι εδώ και θα είμαι εδώ» τόνισε.

Τέλος, ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν κατάφερε να πείσει τους ψηφοφόρους και σημείωσε «χαμηλές πτήσεις», ακολουθώντας τη γενικότερη κατάρρευση του κόμματός του. Ο υποστηριζόμενος από τη Χρυσή Αυγή υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων συγκέντρωσε μόλις το 10% των ψήφων. Υπενθυμίζεται ότι στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών θα αναμετρηθούν οι υποψήφιοι με τα δύο υψηλότερα ποσοστά.

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 42,70%
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΝΑΣΟΣ) 16,94%
ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ ΠΑΥΛΟΣ 13,16%
ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΗΛΙΑΣ 10,55%
ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 7,47%
ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2,20%
ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2,05%
ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 1,56%
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΕΤΡΟΣ 1,54%
ΡΕΠΠΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (Ντίνα) 0,99%
ΜΠΕΣΚΑ-ΘΕΟΔΟΣΗ ΑΥΓΟΥΛΑ (ΑΥΓΗ) 0,83%

----

Πειραιάς: Ευρεία νίκη Μώραλη, αντίπαλος ο Βλαχάκος

Νίκη του Γιάννη Μώραλη στον Δήμο του Πειραιά έφεραν τα πρώτα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν από τις 22.30 βγήκαν τα πρώτα αποτελέσματα από 119 εκλογικά τμήματα στο σύνολο των 302 του Δήμου Πειραιά. Ο επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς Νικητής» Γιάννης Μώραλης και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι ο νικητής των δημοτικών εκλογών λαμβάνοντας ποσοστό 45%.

Τρίτος ο Μπελαβίλας

Δεύτερος, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ο γνωστός Πειραιώτης γιατρός Νίκος Βλαχάκος, με 27,1%, ενώ ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μπελαβίλας είναι τρίτος με 14,6%.

Αντίστοιχα η Διαμάντω Μανωλάκου (ΚΚΕ) λαμβάνει 7,2%, ο Γρηγόρης Δεμέστιχας 3,3%, με τον Αθανάσιο Διαβολάκη να λαμβάνει 1,3% και τέλος τον Κωνσταντίνο Νιζάμη 0,8%.

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ ο κ. Μώραλης έκανε την παρακάτω δήλωση: «Ηθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για αυτή την πρώτη νίκη και την ικανοποίησή μου για το αποτέλεσμα. Θέλω να δηλώσω πιο δυνατός. Είναι πραγματικά συγκινητικό να ανεβάζουμε τα ποσοστά μας μετά από τεσσεράμισι χρόνια διοίκησης» σχολίασε και συνέχισε: «Να εκφράσω την εκτίμησή μου και σε όσους δεν μας ψήφισαν. Είναι πραγματικά ένα συγκλονιστικό αποτέλεσμα για την ιστορία του Δήμου Πειραιά. Μιλήσατε και δώσατε απαντήσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μώραλης έφτασε στις 11.30 χθες το πρωί στο 10ο Γυμνάσιο του Πειραιά για να ψηφίσει μαζί με τον γιο του. Στις δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν εξέφρασε την ελπίδα να τον ψηφίσουν οι συνδημότες του, για να μπορέσει να συνεχίσει το έργο του. «Εύχομαι οι Πειραιώτες θα δώσουν την ψήφο τους στον “Πειραιά Νικητή”. Να μας δείξουν εμπιστοσύνη, για να συνεχίσουμε με πολλή δουλειά την αναπτυξιακή πορεία της πόλης» είπε μεταξύ άλλων.

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΜΩΡΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 45,27%
ΒΛΑΧΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 27,16%
ΜΠΕΛΑΒΙΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 14,56%
ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΩ 6,86%
ΔΕΜΕΣΤΙΧΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ 3,22%
ΔΙΑΒΟΛΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 2,00%
ΝΙΖΑΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 0,92%

Keywords
Τυχαία Θέματα