Ανησυχητική πρωτιά για το DEB στην Κομοτηνή

Ανησυχητική πρωτιά για το DEB στην Κομοτηνή27.05.2019Άρθρα

Τα τουρκικά φερέφωνα έφτασαν στο 40%!

Ενα από τα θλιβερά και άκρως ανησυχητικά στοιχεία των ευρωεκλογών χαρακτηρίζεται η πρωτιά στον πολύ ευαίσθητο νομό της Ροδόπης για το ακραίο μειονοτικό κόμμα, το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας. Το ΚΙΕΦ-DEB εκφράζει τις απόψεις και τις θέσεις της Αγκυρας στη Θράκη, σηκώνοντας τη σημαία του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής για τη δημιουργία ενός «ανεξάρτητου κράτους», υπονομεύοντας τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Υψηλό ποσοστό έλαβε το συγκεκριμένο

κόμμα και στην Ξάνθη.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σε ποσοστό ενσωμάτωσης κάτι περισσότερο από 28% το DEB συγκέντρωνε ποσοστό 40,06%% στη Ροδόπη, με τη Νέα Δημοκρατία να αναδεικνύεται δεύτερο κόμμα με το περίπου μισό ποσοστό (19,96%). Εκτιμάται πως το ακραίο μειονοτικό κόμμα ενίσχυσε τα ποσοστά του με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, που υποχώρησε στην περιοχή.

Απειλή

Πρόκειται για μείζον θέμα και απειλή σε βάρος της Ελλάδας, που έχει διογκωθεί λόγω της αβελτηρίας και της εγκληματικής πολιτικής των ελληνικών κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια. Το DEB έλαβε πολύ υψηλό ποσοστό και στην Ξάνθη, αφού σε ενσωμάτωση 29,06% ελάμβανε ποσοστό 20,43% και αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα. Πρώτο κόμμα ήταν η Νέα Δημοκρατία, με ποσοστό 26,32%.

Το κόμμα DEB αποτελεί τη συνέχεια του κόμματος που ιδρύθηκε από τον Αχμέτ Σαδίκ και σήμερα διοικείται από τον Μουσταφά Αλή Τσαούς. Βασικός στόχος του είναι να προβληθεί ως μοναδικός-αυθεντικός εκφραστής της «τουρκικής ταυτότητας» της μουσουλμανικής μειονότητας. Το τελευταίο διάστημα, σε πλήρη εναρμόνιση με τη ρητορική της Αγκυρας, το DEB αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα στη Θράκη, τροφοδοτώντας την τουρκική προπαγάνδα. Τα ποσοστά που έλαβε σε Ροδόπη και Ξάνθη το μειονοτικό κόμμα είναι άκρως ανησυχητικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα