Με Ουκρανές ιερόδουλες το facebook έκανε εκλογικά παιχνίδια σε 200 χώρες

Με Ουκρανές ιερόδουλες το facebook έκανε εκλογικά παιχνίδια σε 200 χώρες21.03.2018Παράξενα

H αποκάλυψη ότι η Cambridge Analytica χρησιμοποίησε προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών του facebook για να επηρεάσει το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών υπέρ του Τραμπ προκάλεσε σάλο...

...η αποκάλυψη όμως ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια δεν ήταν η μοναδική στην οποία

έχει εμπλακεί η εταιρία πρόκειται να φέρει σεισμό!

Ιδίως μετά το βίντεο που πρόβαλε το Channel 4 News, όπου ο CEO της Cambridge Analytica, Aλεξάντερ Νιξ, και ο συνεργάτης του Μαρκ Τέρνμπουλ ομολογούν ότι χρησιμοποιούν Ουκρανές ιερόδουλες και χρήματα για να έχουν «στο χέρι» πολιτικούς και να επηρεάζουν τα εκλογικά αποτελέσματα σε τουλάχιστον 200 (!) χώρες του πλανήτη. Στο ίδιο βίντεο ο Νιξ παραδέχεται την ανάμιξη στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ. Λίγο πριν προβληθεί το δεύτερο μέρος του ρεπορτάζ, το Δ.Σ. της Cambridge Analytica έθεσε τον Νιξ σε διαθεσιμότητα.

Η αρμόδια βρετανική ρυθμιστική Αρχή, υπεύθυνη για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, ζήτησε χθες ένταλμα για να ερευνήσει τα γραφεία και τους σέρβερ της Cambridge Analytica, ενώ ο επικεφαλής του facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του βρετανικού Κοινοβουλίου. Ενδέχεται μάλιστα να κληθεί να κάνει το ίδιο και ενώπιον των Αμερικανών νομοθετών.

Κατρακυλάει η μετοχή

Την ίδια ώρα συνεχιζόταν η «κατρακύλα» της μετοχής του facebook, που ξεκίνησε προχθές, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση της από τον Μάρτιο του 2014, με μια νέα «βουτιά» 5 δισ. δολαρίων, καθιστώντας αβέβαιο το μέλλον του διαδικτυακού κολοσσού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ελληνικής καταγωγής Αλεξ Στέιμος, επικεφαλής της υπηρεσίας ασφάλειας πληροφοριών του facebook, ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την εταιρία, ενώ η ικανότητα του facebook να αντιμετωπίσει το θέμα της παράνομης συγκέντρωσης δεδομένων αναμένεται καθοριστική για την πορεία της εταιρίας, τονίζει αναλυτής της Goldman Sachs.

Τις έρευνες για την υπόθεση χαιρέτισε και ο Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα που εύλογα ερωτήματα προκαλεί η πληροφορία ότι ο πρώην σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου και υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας του Στιβ Μπάνον είχε διατελέσει πρόεδρος της Cambridge Analytica!

Keywords
Αναζητήσεις
ιερόδουλες facebook
Τυχαία Θέματα