Υπολειτουργεί το κέντρο βρεφών Μητέρα

Υπολειτουργεί το κέντρο βρεφών Μητέρα21.03.2018Πρόσωπα

Με παιδικές κούκλες στα χέρια τους και πανό που έγραφαν «θέλω μια αγκαλιά», οι εργαζόμενες του Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα» πραγματοποίησαν χθες το πρωί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, διαμαρτυρόμενες για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δομή.

Οπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, στο κέντρο βρεφών παρατηρούνται τεράστιες ελλείψεις στο προσωπικό, με αποτέλεσμα να διαμορφώνονται δύσκολες συνθήκες για τη φροντίδα των παιδιών.

Συγκεκριμένα, υπάρχει μόνο μία βρεφονηπιοκόμος στη βάρδια για 13 παιδιά, ενώ το

οργανόγραμμα του κέντρου προβλέπει μία βρεφονηπιοκόμο για κάθε τρία παιδιά. Επίσης, μία παιδίατρος είναι υπεύθυνη για 85 παιδιά, ενώ παλαιότερα το κέντρο είχε τέσσερις παιδιάτρους. Παράλληλα, στη δομή υπηρετούν έξι κοινωνικοί λειτουργοί αντί για 25, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει έγκαιρη αποκατάσταση των παιδιών.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι εργαζόμενες, έπειτα από αίτημά τους, θα συναντηθούν με την αναπληρώτρια υπουργό Θεανώ Φωτίου την Παρασκευή, ώστε να της παρουσιάσουν τα ζητήματα που τις απασχολούν. Σημειώνεται πως η χθεσινή κινητοποίηση είχε τη στήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Keywords
Τυχαία Θέματα