«Σφήνα» υπέρ της Ελλάδας από τον Πάιατ

«Σφήνα» υπέρ της Ελλάδας από τον Πάιατ21.03.2018Παρασκήνιο

Ο Π. Καμμένος διέψευσε τις φήμες περί σύγκρουσης μετά τη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα: «Συνεργασία μέχρι τέλους»

Το μήνυμα ότι η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. «θα συνεχιστεί μέχρι τέλους με απόλυτο σεβασμό στις “κόκκινες” γραμμές

που έχουμε θέσει έντιμα και ξεκάθαρα» εξέπεμψε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Βάζοντας φρένο στα σενάρια που ήθελαν σε σύγκρουση τις δύο πλευρές, αμφότερες τα διέψευσαν μετ' επιτάσεως, με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. να υπογραμμίζει ότι «πρόκειται για εικασίες που εξυφαίνονται από συγκεκριμένα κέντρα».
Οπως είπε, δύο ήταν οι κύριοι στόχοι της συγκυβέρνησης: η έξοδος από τα Μνημόνια και την επιτροπεία και η κάθαρση. «Αυτοί οι δύο στόχοι είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή τους» τόνισε, προσθέτοντας ότι «με τον πρωθυπουργό είμαστε απόλυτα συντονισμένοι και συνεννοημένοι».

Για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, επέμεινε στη θέση του ότι είναι όμηροι των Τούρκων και ενώ λίγο νωρίτερα είχε παρομοιάσει τις πρακτικές που ακολουθεί η Αγκυρα στην υπόθεση με το «Εξπρές του Μεσονυκτίου». Το συγκεκριμένο θέμα, όπως είπε, «έγινε διμερές με τη σύλληψη των δύο αξιωματικών, όπως βλέπετε παίρνει και διεθνείς διαστάσεις με την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ».

Για ενδεχόμενη ανταλλαγή των δύο με τους οκτώ Τούρκους που βρίσκονται στη χώρα μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία ο κ. Καμμένος σχολίασε: «Δεν έχουμε κάτι τέτοιο μπροστά μας. Αυτά όλα θα τα χειριστούν τα αρμόδια υπουργεία με νηφαλιότητα και ψυχραιμία».

Για το Σκοπιανό

Σχετικά με το Σκοπιανό, επανέλαβε τη θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων περί μη χρήσης του όρου «Μακεδονία» στην τελική ονομασία του κρατιδίου και τόνισε ότι οι συνταγματικές αλλαγές είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επίλυση του προβλήματος.
Ο υπουργός Αμυνας θα μεταβεί τις επόμενες ώρες στην Ουάσινγκτον προκειμένου να συμμετάσχει, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, στην καθιερωμένη εκδήλωση του Λευκού Οίκου προς τιμήν της 25ης Μαρτίου.

Ο κ. Καμμένος αναμένεται να έχει διμερείς επαφές με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης και θα επιστρέψει στην Αθήνα την Παρασκευή.

Την ίδια ώρα, επίθεση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Αμυνας εξαπέλυε η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ.
«Είναι όμηροι ο ένας του άλλου. Μαζί κυβερνούν, μαζί ευθύνονται για όλα και μαζί θα φύγουν» δήλωσε η Μαρία Σπυράκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα