Αμηχανία Μαξίμου για τους δύο στρατιωτικούς

Αμηχανία Μαξίμου για τους δύο στρατιωτικούς21.03.2018ΣΥΡΙΖΑ

Σε πλήρη σύγχυση τελεί η κυβέρνηση για το θέμα της απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Για ανεξήγητους λόγους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος (φωτό) κατά το χθεσινό μπρίφινγκ προχώρησε σε μια θεματική στροφή 180 μοιρών, υποστηρίζοντας ότι το θέμα είναι αυστηρά διμερές.

Σε πλήρη αντιδιαστολή, δηλαδή, με τις κινήσεις διεθνοποίησης στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση

και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά τη σύλληψή τους. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός προ ημερών είχε τηλεφωνήσει στον Αντόνιο Γκουτέρες, ζητώντας από τον γ.γ. του ΟΗΕ να παρέμβει για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων, ενώ ο Πάνος Καμμένος είχε καλέσει και τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ να παρέμβει.

Εντύπωση όμως προκάλεσε και μια άλλη αποστροφή του κ. Τζανακόπουλου, με την οποία δήλωνε την άγνοια της ελληνικής κυβέρνησης για το τηλεφώνημα της Ανγκελα Μέρκελ στον Ταγίπ Ερντογάν για το ίδιο θέμα. Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς εάν υπάρχει αλλαγή πλεύσης από την ελληνική πλευρά, προσπάθησε να δικαιολογηθεί αρκετά ανεπιτυχώς. «Από την αρχή θεωρούσαμε το συγκεκριμένο ζήτημα διμερές.

Από εκεί και πέρα, το γεγονός ότι ενημερώσαμε Ευρωπαίους εταίρους και διεθνείς οργανισμούς ήταν κάτι το οποίο οφείλαμε να κάνουμε. Ωστόσο, σε αυτή τη φάση δεν θεωρούμε ότι υπάρχει λόγος να ζητήσουμε καμία παρέμβαση» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα για το αν υπάρχει αξιόλογη στρατηγική γραμμή με στόχο την απελευθέρωση των δύο ή αν το Μέγαρο Μαξίμου αυτοσχεδιάζει επικίνδυνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα