Με μηνύσεις η απάντηση του Σαμαρά!

Με μηνύσεις η απάντηση του Σαμαρά!07.02.2018Πρόσωπα

Και εναντίον Τσίπρα θα κινηθεί ο πρώην πρωθυπουργός! Οργισμένες αντιδράσεις και από τους υπόλοιπους εμπλεκομένους

Με μήνυση «κατά του ετοιμόρροπου Τσίπρα και του πρώην αρχηγού της ΕΥΠ επί Ν.Δ., που σήμερα είναι υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ, Παπαγγελόπουλου και των

συνεργών τους εντός και εκτός του δικαστικού σώματος», όπως υποστηρίζει, απαντά ο Αντώνης Σαμαράς στην εμπλοκή του ονόματός του στο σκάνδαλο Novartis.

«Η σκευωρία και οι σκευωροί αποκαλύφθηκαν με το πρώτο άνοιγμα του φακέλου. Πρόκειται για την πιο αδίστακτη και γελοία σκευωρία που έχει γίνει ποτέ» συνεχίζει η οργισμένη ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού. Παράλληλα, όλοι οι πολιτικοί που αναφέρονται στη δικογραφία διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι δεν έχουν καμία σχέση με τη φαρμακευτική εταιρία.

O Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για «λάσπη στον ανεμιστήρα» για λόγους ωμού πολιτικού αντιπερισπασμού και υποστήριξε ότι πρόκειται για «επανάληψη του '89, αλλά ως φάρσα», ενώ πρόσθεσε: «Μιλάμε για μια ιστορία pampers, μόνο που αυτήν τη φορά τα pampers είναι και βρεγμένα».

Με μήνυση απειλεί και ο Ανδρέας Λοβέρδος, που δήλωσε ότι «αυτοί που επιχείρησαν ή θα επιχειρήσουν να ρίξουν σκιές στην πολιτική μου διαδρομή θα κληθούν να λογοδοτήσουν εκεί που τους ταιριάζει: στα αρμόδια ποινικά και πολιτικά δικαστήρια».
«Αναρωτιέμαι τι ανάμειξη θα μπορούσα να έχω εγώ με τη Novartis. Εχω εξοργιστεί» δήλωσε ο Παναγιώτης Πικραμμένος. «Στην πολιτική μου διαδρομή υπηρέτησα το δημόσιο συμφέρον με διαφάνεια και ακεραιότητα. Δεν θα ανεχθώ, με κανέναν τρόπο, τη σπίλωση του ονόματός μου» έγραψε στο facebook ο Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Ο Μάριος Σαλμάς, μάλιστα, υποστηρίζει ότι όχι μόνο δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα, αλλά είναι ο μόνος πολιτικός που έστειλε «στη Δικαιοσύνη την υπόθεση για αθέμιτες πρακτικές της Novartis». «Δεν έχω ιδέα γιατί εμπλέκεται το όνομά μου» είπε, από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης και πρόσθεσε ότι αυτή η εξέλιξη ασφαλώς τον δυσαρεστεί και τον εξοργίζει. Ανακοίνωση εξέδωσαν από την πρώτη σχεδόν στιγμή οι Δημήτρης Αβραμόπουλος και Γιάννης Στουρνάρας, που αρνούνται την παραμικρή εμπλοκή με την ελβετική φαρμακευτική εταιρία.

Σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας συγκαλεί εκτάκτως το πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, από κοινού με το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας, για να συζητηθούν οι εξελίξεις γύρω από τη Novartis, την ώρα που η Ν.Δ. σε άτυπη ενημέρωση που έκανε χθες το βράδυ υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ενοχής πολιτικών προσώπων. «Από μια πρώτη ανάγνωση της δικογραφίας -καθώς παραδόξως δεν επετράπη ακόμη στους βουλευτές που κατηγορούνται να λάβουν αντίγραφά της- δεν προκύπτει κανένα συγκεκριμένο αντικειμενικό εύρημα (λογαριασμοί ή έγγραφα) που να δικαιολογεί τις εσπευσμένες αξιολογικές κρίσεις της κυβέρνησης, η οποία έχει προδικάσει ακόμη και το αποτέλεσμα της εν εξελίξει διαδικασίας» σημειώνει η Πειραιώς.

Keywords
Τυχαία Θέματα