«Μάχες» στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο

«Μάχες» στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο17.04.2018Ρεπορτάζ

Επεισοδιακό ήταν το αντιπολεμικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή τη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.

Στο στόχαστρο βρέθηκε το άγαλμα του Χάρι Τρούμαν, στη λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Συγκεκριμένα, ομάδα 40 ατόμων αποκόπηκε από την πορεία των φοιτητών και των μαθητών προς την αμερικανική πρεσβεία και επιχείρησε να γκρεμίσει το άγαλμα. Μάλιστα, οι διαδηλωτές

είχαν μαζί τους και τροχό προκειμένου να το καταστρέψουν ολοσχερώς. Στο σημείο σημειώθηκε μεγάλη ένταση, καθώς δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να αποτρέψουν το έργο των διαδηλωτών, οι οποίοι είχαν δέσει με σχοινιά το άγαλμα για να το ρίξουν από τη θέση του.

Ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα, οι οποίες -σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ- είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις διαδηλωτές και να μεταφερθούν στον Ευαγγελισμό. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε δύο προσαγωγές, που μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Μάλιστα, αντιπροσωπία των διαδηλωτών μαζί με βουλευτή του ΚΚΕ διαπραγματεύτηκαν με την Αστυνομία την απελευθέρωση των δύο διαδηλωτών, ωστόσο αποφασίστηκε η μετατροπή των προσαγωγών σε συλλήψεις κι έτσι οι δύο παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα.

Επίσης, ομάδα διαδηλωτών πέταξε αβγά στη γαλλική πρεσβεία και μπογιές στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Αθήνα.

Εως αργά χθες το βράδυ έξω από τη ΓΑΔΑ παρέμεναν διαδηλωτές που συμμετείχαν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα