«Λάβετε θέσεις» για 8.933 ανέργους

«Λάβετε θέσεις» για 8.933 ανέργους08.03.2019Επιχειρήσεις

Από σήμερα οι αιτήσεις στο oaed.gr για θέσεις πλήρους απασχόλησης, 8 μηνών, με 650 € τον μήνα μεικτά

Aπό σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, έως και τις 18 του μήνα θα είναι ανοικτή η διαδικτυακή πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής από τους ενδιαφερόμενους ανέργους στο νέο πρόγραμμα για την «Προώθηση της απασχόλησης για 8.933 άτομα, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε 56 δήμους και 37 υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος

και Ενέργειας».

Στόχος της δράσης είναι η επανασύνδεση των μακροχρόνια ανέργων και όσων ανέργων ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες με την αγορά εργασίας και η αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους. Το πρόγραμμα προσφέρει θέσεις πλήρους απασχόλησης, διάρκειας οκτώ μηνών.

Σε ειδικά αιτιολογημένες περιπτώσεις, που άπτονται ζητημάτων αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας, το χρονικό διάστημα απασχόλησης των ωφελουμένων δύναται να παραταθεί έως έναν μήνα και 15 ημέρες. Οι αμοιβές των εργαζομένων έχουν διαμορφωθεί με βάση τον νέο αυξημένο κατώτατο μισθό (650 ευρώ τον μήνα μεικτά) και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους εργαζομένους κάτω των 25 ετών. Η δράση χρηματοδοτείται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση διαδικτυακά (oaed.gr). Συγκεκριμένα, δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής έχουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. Οι άνεργοι, που θα υποβάλουν αίτηση, θα κατατάσσονται με βάση τα ακόλουθα αντικειμενικά κριτήρια:
1) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
2) Αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω.
3) Ετήσιο εισόδημα (φορολογικού έτους 2017) ατομικό ή οικογενειακό.
4) Ηλικία.
5) Αριθμός ανήλικων τέκνων.
6) Γονέας προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑΜΕΑ, ανηλίκων ή και ενηλίκων, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
7) Εντοπιότητα, βάσει της έδρας της μόνιμης κατοικίας του ωφελουμένου.
8) Δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
9) Ωφελούμενοι που δεν είχαν τοποθετηθεί σε προηγούμενα προγράμματα.

Οι πληροφορίες για τα κριτήρια μοριοδότησης της συνεχόμενης ανεργίας και της ηλικίας λαμβάνονται με αυτόματο ηλεκτρονικό τρόπο από το μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα