Προφίλ στις ΗΠΑ χτίζει ο Κυριάκος

Προφίλ στις ΗΠΑ χτίζει ο Κυριάκος08.03.2019ΝΔ

Κάνει επαφές με επενδυτές και παρουσιάζει το πρόγραμμα για την οικονομία και τη μείωση φόρων

Με κύριο ζητούμενο την ενίσχυση του διεθνούς προφίλ του και την αναζήτηση επενδύσεων, πάνω στις οποίες στηρίζει τις προϋποθέσεις για την επιτυχή εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματός του, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται από χθες στις ΗΠΑ.

Ο

αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει σήμερα συναντήσεις επενδυτικού ενδιαφέροντος στη Νέα Υόρκη με εκπροσώπους μεγάλων funds σε αρκετούς τομείς, όπως το real estate, η ενέργεια κ.λπ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει στους συνομιλητές του τους βασικούς άξονες και τη φιλοσοφία του κυβερνητικού προγράμματός του για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη μείωση των φόρων. Αλλωστε, σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Μητσοτάκης είχε χαιρετίσει την έκδοση 10ετούς ομολόγου, τονίζοντας ότι η όποια ψήφος εμπιστοσύνης των αγορών στην Ελλάδα βασίζεται στη σταθερότητα που εγγυάται η επερχόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του κόμματος έχει φροντίσει να στείλει και ένα άλλο μήνυμα στους επενδυτές μέσω της συνέντευξής του στη «Figaro», ότι «η ευημερία στον σύγχρονο καπιταλισμό πρέπει να μοιράζεται με πιο δίκαιο τρόπο», προκειμένου να μην κατηγορηθεί στο εσωτερικό της χώρας από την κυβέρνηση ότι υπόσχεται εργασιακή ζούγκλα για να προσελκύσει επενδυτές.

Χθες το απόγευμα ο πρόεδρος της Ν.Δ. μίλησε για τη δημοκρατία και τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ευρωπαϊκή Ενωση στην ετήσια εκδήλωση για την Ελλάδα που έχει καθιερώσει ο επιχειρηματίας Γιώργος Μπεχράκης και οργανώνει η Σχολή Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts. Μάλιστα, εκεί ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη.

Στη δεξίωση που ακολούθησε είχε την ευκαιρία να κάνει επαφές με ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας. Στο πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι και η παραχώρηση συνέντευξης στο CNN. Στο περιθώριο των υποχρεώσεών του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τη δυνατότητα να δει τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του, τη Σοφία και τον Κωνσταντίνο, που σπουδάζουν στις ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα