Κυριάκος: «Οχι» σε αλλαγή μισθοδοσίας των ιερέων

Κυριάκος: «Οχι» σε αλλαγή μισθοδοσίας των ιερέων27.11.2018ΝΔ

Τη δέσμευση ότι η Ν.Δ. δεν θα δεχτεί καμιά αλλαγή της υφιστάμενης σχέσης των κληρικών με το Δημόσιο ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε χθες με εκπροσώπους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ξεκαθάρισε ότι, ακόμα κι αν ο Αλέξης Τσίπρας επιβάλει μονομερώς την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των κληρικών, η Ν.Δ. δεν θα την αναγνωρίσει

ως επόμενη κυβέρνηση και θα επαναφέρει το υφιστάμενο καθεστώς μισθοδοσίας τους.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι κατανοεί απόλυτα τις αντιδράσεις για τον αιφνιδιασμό και την αγανάκτηση που προκάλεσε στους κόλπους της Εκκλησίας ο τρόπος με τον οποίο έγιναν οι διαπραγματεύσεις και οι ανακοινώσεις Τσίπρα - Ιερωνύμου, ενώ επέμεινε ότι ο ίδιος δεν είχε καμία απολύτως προηγούμενη ενημέρωση. Χαρακτήρισε τη συμφωνία «άλλο ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα του κ. Τσίπρα», υπογραμμίζοντας ότι «αυτό που απεδείχθη ότι ενδιέφερε τον πρωθυπουργό ήταν η εξαγγελία 10.000 νέων κομματικών προσλήψεων».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι η Ν.Δ. δεν θα αλλάξει το άρθρο 3 του Συντάγματος, επισημαίνοντας ότι η ρύθμιση των σχέσεων Εκκλησίας - Κράτους μπορεί να γίνει με «καλόπιστο διάλογο». Για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι η Ν.Δ. τάσσεται υπέρ αυτής, αλλά για την υποστήριξη του κοινωνικού έργου της Εκκλησίας.

Η Μαρία Σπυράκη χαρακτήρισε «Βατερλό» του κ. Τσίπρα τη συμφωνία με τον Αρχιεπίσκοπο, λέγοντας ότι «ήταν ένα θαύμα που δεν κράτησε ούτε τρεις μέρες», ενώ η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι ως προς τα εργασιακά, τα ασφαλιστικά και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των κληρικών «διαμηνύουμε σε όλους τους τόνους ότι θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία».

Συνάντηση με τους εκπροσώπους της Εκκλησίας της Κρήτης είχε και ο Σταύρος Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι η μισθοδοσία των κληρικών δεν πρέπει να είναι μέσα από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, αλλά θα πρέπει «να είναι κατοχυρωμένη από το Κράτος».

Keywords
Τυχαία Θέματα