Κρεμαστινός, Ιλχάν και Θεοχαρόπουλος σε ρόλο μπαλαντέρ

Κρεμαστινός, Ιλχάν και Θεοχαρόπουλος σε ρόλο μπαλαντέρ17.01.2019Πρόσωπα

Οι Δημήτρης Κρεμαστινός και Αχμέτ Ιλχάν (προερχόμενος από το Ποτάμι) είναι οι δύο βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ. οι οποίοι, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες και τις ενδείξεις...

...αποτελούν εφεδρείες του Αλέξη Τσίπρα για την απαιτούμενη πλειοψηφία στη Βουλή για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν τελικά δεν ψηφίσουν οι τρεις του Ποταμιού (Θεοδωράκης, Μαυρωτάς και Λυκούδης).



Πολλά εξαρτώνται από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, η στάση του οποίου θα αποτελέσει πυροκροτητή εξελίξεων. Αν ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ., ο οποίος εμφανίζεται θετικός, αποφασίσει να ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, πλέον η καυτή πατάτα μεταφέρεται στη Φώφη Γεννηματά, η οποία πρέπει να αποφασίσει αν θα επιβάλει κομματική πειθαρχία διαγράφοντας τον κ. Θεοχαρόπουλο ή θα πάει χωρίς κομματική πειθαρχία στην ψηφοφορία με τον κίνδυνο και άλλων απωλειών βουλευτών υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Κρεμαστινός έχει μεταφέρει στους επιτελείς της κυρίας Γεννηματά ότι θα ακολουθήσει την κομματική γραμμή, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίζει τη στάση του στην περίπτωση που δεν υπάρξει κομματική πειθαρχία. Οι ισορροπίες είναι λεπτές και τα διλήμματα της Φώφης Γεννηματά δεν είναι λιγότερο υπαρξιακά απ' όσο είναι των αρχηγών των άλλων μικρότερων κομμάτων που βλέπουν τους βουλευτές τους να φυλλορροούν.

Είναι ενδεικτικό ότι υπάρχουν δύο απόψεις στη Χαριλάου Τρικούπη. Υπέρ της επιβολής κομματικής πειθαρχίας έχει ταχθεί ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ενώ, στον αντίποδα, ο Χρήστος Πρωτόπαπας εμφανίζεται κατηγορηματικός ότι δεν θα τεθεί κομματική πειθαρχία. Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα της κυρίας Γεννηματά είναι πώς θα αποφύγει τη «σκύλευση» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της από τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της γραμμής Τσίπρα για την απορρόφηση της Κεντροαριστεράς σε μια νέα παράταξη με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Καθοριστική για τις εξελίξεις θα είναι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ. την Κυριακή, όπου ο κ. Θεοχαρόπουλος θα καθορίσει την τελική στάση του, η οποία θα εξαρτηθεί και από το αν η Φώφη Γεννηματά θα του δώσει την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ερχόμενη σε σύγκρουση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του και ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά πάσα πιθανότητα υπέρ της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών και κόντρα στη γραμμή της Φ. Γεννηματά, γεγονός που θα μπορούσε να επιδράσει και στη στάση του κ. Κρεμαστινού.

Keywords
Τυχαία Θέματα