Κομισιόν: «Η συμφωνία για το Brexit δεν είναι διαπραγματεύσιμη»

Κομισιόν: «Η συμφωνία για το Brexit δεν είναι διαπραγματεύσιμη» 06.08.2019Ειδήσεις

Επιμένει η Κομισιόν στην πάγια θέση της πως...

... η υπάρχουσα συμφωνία για την έξοδο της Βρετανίας από το ευρωπαϊκό μπλοκ είναι η καλύτερη δυνατή, ενώ προειδοποιεί πως θα υπάρξει σοβαρή αναταραχή από ένα σκληρό Brexit.

Η συμφωνία που συνήφθη για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση είναι

«η καλύτερη δυνατή» και δεν είναι ανοιχτή προς διαπραγμάτευση, αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να συνομιλήσει με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε χθες εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Η εκπρόσωπος απαντούσε σε άρθρο γνώμης του Βρετανού υπουργού για το Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ, ο οποίος δήλωσε ότι ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε. για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, πρέπει να στραφεί και πάλι στους ηγέτες της Ε.Ε. προκειμένου να αλλάξουν οι όροι των συνομιλιών, διότι το βρετανικό Κοινοβούλιο δεν θα δεχθεί τη σημερινή συμφωνία.

«Μέχρι στιγμής παραμένει αμετάβλητη αυτή η θέση, ότι η συμφωνία αποχώρησης δεν είναι ανοιχτή προς διαπραγμάτευση, αλλά είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε την πολιτική διακήρυξη» δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες.

«Και φυσικά είμαστε διατεθειμένοι να μιλήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις με τον πρωθυπουργό Τζόνσον», ο οποίος υπενθυμίζεται πως επιμένει ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ε.Ε. στις 31 Οκτωβρίου, με ή χωρίς συμφωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κομισιόν, Brexit,komision, Brexit