Εμμονή Χατζηδάκη στη δυσφήμηση της ΔΕΗ!

Εμμονή Χατζηδάκη στη δυσφήμηση της ΔΕΗ!06.08.2019Πρόσωπα

Μνήμες Ολυμπιακής και πάμπολλα ερωτήματα γεννά η στάση του υπουργού απέναντι στην εταιρία

Aμείλικτα ερωτήματα προκύπτουν για τον -καθ' όλα περίεργο όσο και απαράδεκτο- τρόπο που διαχειρίζεται ο Κωστής Χατζηδάκης τα μεγάλα προβλήματα της ΔΕΗ, καθώς επιλέγει εμμονικά να δυσφημεί τη δημόσια εταιρία πέραν κάθε λογικής και δεοντολογίας, αγνοώντας

καταρχάς το γεγονός ότι είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο - κατά συνέπεια, πολλοί χάνουν από την απαξίωση της μετοχής. 

Η ΔΕΗ έχει αρχίσει έντονα να θυμίζει τη θλιβερή εξέλιξη που είχε η θρυλική Ολυμπιακή, η οποία, αφού συστηματικά απαξιώθηκε επί μακρόν, εν συνεχεία πωλήθηκε σε ιδιώτες, στον όμιλο MIG του μακαρίτη Ανδρέα Βγενόπουλου.

«Σύμπτωση»

Κατά σύμπτωση (;), ο πρώτος που έκανε τον παραπάνω παραλληλισμό ήταν ο κ. Χατζηδάκης, πριν ακόμη η Ν.Δ. κερδίσει τις εκλογές και πριν ο ίδιος αναλάβει υπουργός.

Ηταν, άλλωστε, ο πολιτικός που συνέδεσε το όνομά του με τους τίτλους τέλους στην εταιρία που ίδρυσε ο Αλέξανδρος Ωνάσης, μια αεροπορική εταιρία με βαρύ όνομα και διεθνές κύρος, η οποία κυριάρχησε στους αιθέρες, έως ότου άρχισαν τα ύπουλα χτυπήματα σε βάρος της από πολλές πλευρές και με ευθύνη βέβαια όλων των κυβερνήσεων.

Η εικόνα της είχε αρχίσει να πλήττεται σημαντικά από το 1995 ως την πώλησή της το 2009, κυρίως λόγω ανεξήγητων -και γι' αυτό ύποπτων- περιστατικών ακύρωσης πτήσεων εξαιτίας συχνών απεργιών ή άλλων καθυστερήσεων άνευ σοβαρής αιτίας, αλλά επίσης και λόγω του ανταγωνισμού από ιδιώτες και ξένους, οι οποίοι έβλεπαν την ευκαιρία.

Εν τέλει, με την απαξίωση οδηγήθηκε στη σταδιακή εξασθένηση και την οριστική παρακμή, επί ημερών βέβαια του Κωστή Χατζηδάκη, αρχικά στο υπουργείο Μεταφορών και ακολούθως στο Ανάπτυξης. Περίεργη η «σύμπτωση», όπως και αν ειδωθεί, πολύ περισσότερο όταν -ως γνωστόν- η Ιστορία επαναλαμβάνεται μόνο ως φάρσα.

Επί του κρίσιμου θέματος, καθότι η ενέργεια συνιστά ζωτικό σκέλος στους εθνικούς σχεδιασμούς για το σήμερα και το αύριο της χώρας, ο κύριος Χατζηδάκης εμφανίζεται πραγματικά... ασυγκράτητος, εγείροντας σοβαρές υποψίες, φροντίζοντας ήδη από τις 20 Ιουνίου να προαναγγείλει πως «πάει να γίνει η νέα Ολυμπιακή», για να προσθέσει τότε ότι χρειάζεται ένα νέο επιχειρηματικό σχέδιο για την εταιρία, δηλαδή να εξεταστεί το ενδεχόμενο πώλησης ορισμένων μονάδων.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος προκαλεί πλέον ανοιχτά το κοινό αίσθημα, επανερχόμενος με άσχημα λόγια και σε καθημερινή βάση στο ζήτημα της ΔΕΗ, που, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, «είναι στα όρια της χρεοκοπίας» - κάτι, όμως, που έχει αμφισβητηθεί από στελέχη της εταιρίας, αλλά και από τον προκάτοχό του υπουργό Γιώργο Σταθάκη.

Καταγγελίες

Παράλληλα, αιωρούνται σοβαρές καταγγελίες από πλευράς στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στις οποίες η τωρινή ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος θα πρέπει να απαντήσει ξεκάθαρα.

Αυτά τα στελέχη σε δημόσιες παρεμβάσεις τους επισημαίνουν ευθέως ότι η έκρηξη συκοφαντικών αναφορών σε βάρος της ΔΕΗ, που ξεκίνησε στην προεκλογική περίοδο, έχει παράπλευρες επιδιώξεις, τονίζοντας ότι βασικός στόχος της παρούσας κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού Κωστή Χατζηδάκη είναι η πώληση μεγάλου μέρους της εταιρίας μέσω του γνωστού σχεδίου της «μικρής ΔΕΗ» της συγκυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, που «πάγωσε» επί ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εμμονή Χατζηδάκη, ΔΕΗ,emmoni chatzidaki, dei