Κόκα και LSD για χοντρά πορτοφόλια

Κόκα και LSD για χοντρά πορτοφόλια 20.04.2018Αστυνομικά

Εξαρθρώθηκε δίκτυο ναρκωτικών με πελάτες σε Μύκονο και Κύπρο, ενώ διοργάνωνε και ψυχοθεραπεία με παραισθησιογόνα σε βίλες

Στοπ» στην πλούσια δράση ενός μεγάλου κυκλώματος εμπορίας σκληρών ναρκωτικών έβαλε η Ασφάλεια Αθηνών, τη

στιγμή μάλιστα που ετοίμαζε μεγάλη... μπίζνα σε Μύκονο και σε Κύπρο. Πελάτες με χοντρά πορτοφόλια είχαν κάνει ήδη τις παραγγελίες τους για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Η παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού και η απροσεξία ενός ψυχοθεραπευτή οδήγησαν τελικά στη σύλληψη 11 εμπόρων και στη διαπίστωση της εμπλοκής τεσσάρων ακόμη, που είναι έγκλειστοι στις φυλακές.
Το κουβάρι ξετύλιξε η σύλληψη του ψυχαναλυτή με κοκαΐνη, χασίς και παραισθησιογόνα μανιτάρια πέρυσι το καλοκαίρι. Οπως προέκυψε, ο συγκεκριμένος άνθρωπος έκανε ειδικές... συνεδρίες σε έναν κλειστό κύκλο ατόμων, άλλοτε στην Πεύκη και άλλοτε σε ένα κτήμα στο Κορωπί. Σε αυτές συμμετείχαν άτομα για ψυχοθεραπεία, ωστόσο θέλησαν να τις «εμπλουτίσουν» με ναρκωτικά.

Αυτή ήταν η άκρη του νήματος που οδήγησε στην εξάρθρωση του κυκλώματος, που διαπιστώθηκε ότι έκανε εισαγωγή ναρκωτικών από την Ολλανδία.
Τα μέλη του, εννέα Ελληνες και δύο Αλβανοί, έπεσαν το ένα μετά το άλλο στα χέρια των αστυνομικών. Μεταξύ αυτών, ο 35χρονος Ελληνας «αρχηγός», ο χλιδάτος τρόπος ζωής του οποίου προκάλεσε εντύπωση.

Στο Πόρτο Ράφτη

Εδρα της οργάνωσης ήταν μια πολυτελής βίλα του στο Πόρτο Ράφτη με ενοίκιο 1.000 ευρώ, ενώ άλλαζε σαν τα πουκάμισα τα πανάκριβα αυτοκίνητα και είχε φτάσει να αλλάξει περίπου 10 (!) μέσα σε μικρό διάστημα. Τα βράδια συνήθιζε να διασκεδάζει σε γνωστά κλαμπ, με τη συντροφιά εκθαμβωτικών γυναικών, κάνοντας μεγάλους λογαριασμούς. Ο ίδιος είχε υπό την επίβλεψή του την αγορά της Μυκόνου, για να εξασφαλίζει ότι όλα πήγαιναν καλά.

Με τις κατάλληλες διασυνδέσεις τόσο στον υπόκοσμο όσο και στα ακριβά «σαλόνια» η σπείρα είχε καταφέρει να φτιάξει ένα καλό πελατολόγιο σε Μύκονο, παραλιακή λεωφόρο και Κύπρο, το οποίο πλήρωνε αδρά για κόκα, κάνναβη, παραισθησιογόνα μανιτάρια και MDMA.

Τα στελέχη της Ασφάλειας προσπαθούν να σπάσουν τις κρυπτογραφημένες συνομιλίες για να φτάσουν στον 33χρονο Ελληνοολλανδό που φαίνεται ότι συντόνιζε την επιχείρηση. Ο υπερκοριός που επιστρατεύτηκε από την ΕΛ.ΑΣ. έδειξε ότι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα γινόταν μεγάλο «ξεπούλημα», λόγω αυξημένης ζήτησης. «Τη μεγάλη γιορτή του Ιουνίου (του Αγίου Πνεύματος) θα πάμε διακοπές σε Κύπρο και Μύκονο. Θα έχω μαζί μου και τη γιαγιά και θα έχω πάρει μαζί μανιτάρια (LSD) και τυρί (κοκαΐνη) που της αρέσουν» έλεγε σε συνεργό του ο Ελληνας φερόμενος ως αρχηγός της ομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα