«Από το 1974 ο ακήρυκτος πόλεμος στο Αιγαίο»!

«Από το 1974 ο ακήρυκτος πόλεμος στο Αιγαίο»!20.04.2018Άρθρα

Ο ΥΕΘΑ μίλησε για τους ήρωες πιλότους και είπε ότι οι Τούρκοι έχουν πάθει «αμόκ» μαζί του

Για ακήρυκτο πόλεμο στο Αιγαίο από το 1974 έως σήμερα μίλησε χθες ο Πάνος Καμμένος, κληθείς να σχολιάσει τις τουρκικές προκλήσεις σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων,

ενώ όταν ρωτήθηκε για τα πυρά που δέχεται από Τούρκους αξιωματούχους απάντησε: «Οι Τούρκοι έχουν πάθει αμόκ με εμένα. Τους εύχομαι καλές εκλογές».

Από τη Σχολή Ικάρων στην αεροπορική βάση Δεκελείας (Τατόι), όπου παραβρέθηκε για το 6ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας δήλωσε: «Εχουμε νεκρούς ήρωες που πέφτουν στο καθήκον γιατί εκπαιδεύονται, ασκούνται και ουσιαστικά πετούν οι πιλότοι διαφυλάσσοντας την εθνική κυριαρχία, εμπλεκόμενοι σε αναχαιτίσεις. Αυτές είναι ενέργειες που συναντιούνται μόνο σε πόλεμο ή, τουλάχιστον, είναι ενέργειες που έχουν συνθήκες πολέμου. Δεν μιλάμε για κάτι διαφορετικό από αυτό που έχει ξεκινήσει το 1974, όταν αποφάσισε η Τουρκία να παραβιάζει τον εθνικό εναέριο χώρο».

Πρόσθεσε πως η Ελλάδα αυτό που κάνει, σεβόμενη το Διεθνές Δίκαιο, είναι να υπερασπίζεται την εθνική κυριαρχία, «να αναχαιτίζουμε ό,τι μπαίνει στον εθνικό μας εναέριο χώρο και να προσγειωνόμαστε τελευταίοι», στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα στην Τουρκία πως αυτό θα συνεχιστεί. «Το συνέδριο συμπίπτει με την εβδομάδα πένθους για τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις λόγω της απώλειας του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, που έπεσε μαχόμενος υπέρ πίστεως και πατρίδος εν καιρώ ειρήνης, όπως οι ήρωες Ηλιάκης, Σιαλμάς και άλλοι ήρωες της Πολεμικής μας Αεροπορίας» τόνισε ακόμη ο Πάνος Καμμένος.

Κέντρο εκπαίδευσης

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ο υπουργός Αμυνας αναφέρθηκε στις προοπτικές για την Πολεμική Αεροπορία, κάνοντας ειδική αναφορά στο ενδεχόμενο μετατροπής της 124 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος της Καλαμάτας στο μεγαλύτερο κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης στην Ευρώπη, καθώς, όπως είπε, λόγω των ιδιαίτερων καιρικών ιδίως συνθηκών «η Ελλάδα μπορεί να είναι η Φλόριντα για τη Γενική Αεροπορία».

Στο μεταξύ, χθες ο Πάνος Καμμένος έγινε ξανά στόχος του Τούρκου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος τον χαρακτήρισε «αλαζόνα κωμικό πολιτικό».

Keywords
Τυχαία Θέματα