Κοινωφελής απασχόληση σε hot spot για 2.082 ανέργους

Κοινωφελής απασχόληση σε hot spot για 2.082 ανέργους31.10.2018Οικονομία

Από σήμερα, στις 2 το μεσημέρι, μέχρι και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 12 Νοεμβρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι να υποβάλουν διαδικτυακά αιτήσεις συμμετοχής...

...στο νέο πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης 2.082 ατόμων, διάρκειας 8 μηνών, σε κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης, ΤΟΣΚΕΔΠ και δομές προσωρινής υποδοχής.

Οσοι συγκεντρώσουν τα απαραίτητα μόρια θα αμείβονται με τον κατώτατο μισθό και θα λαμβάνουν ένα επιπλέον επίδομα μετεγκατάστασης, ύψους 200 ευρώ τον μήνα.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (oaed.gr), χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης. Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, ως πιστοποιημένοι χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, εισάγοντας τους κωδικούς πρόσβασης (ονομασία χρήστη και συνθηματικό). Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων κριτηρίων με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.

Οι μηνιαίες αποδοχές για όσους ανέργους είναι άνω των 25 ετών θα είναι 586 ευρώ τον μήνα μεικτά. Για τους νεότερους, ο μηνιαίος μισθός θα είναι 510 ευρώ τον μήνα μεικτά.

Επίσης, παρέχεται ως κίνητρο μηναίο επίδομα μετεγκατάστασης 200 ευρώ. Το επίδομα αυτό δίνεται προκειμένου οι ωφελούμενοι άνεργοι, οι οποίοι θα επιλεγούν για τις προσφερόμενες θέσεις, να μετακινηθούν από την περιοχή της μόνιμης κατοικίας τους σε περιοχές όπου λειτουργούν κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης, ΤΟΣΚΕΔΠ και δομές προσωρινής υποδοχής ή φιλοξενίας μέσω δήμων, Περιφερειών και της υπηρεσίας υποδοχής του υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα