Κλειστές σήμερα οι δημόσιες υπηρεσίες

Κλειστές σήμερα οι δημόσιες υπηρεσίες14.11.2018Ρεπορτάζ

Σε πανελλαδική απεργία η ΑΔΕΔΥ

Κλειστές θα είναι σήμερα όλες οι δημόσιες υπηρεσίες της χώρας εξαιτίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην πολιτική της κυβέρνησης.

Οι απεργοί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ παράλληλα θα γίνουν

κινητοποιήσεις από ορισμένες ομοσπονδίες που ελέγχονται από το ΠΑΜΕ.
Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Δημοσίων Υπαλλήλων, διεκδικεί, μεταξύ άλλων, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καθώς και κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση.

Νοσοκομεία

Στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν, επίσης, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, απαιτούν να διαγραφούν από το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων οι Δημόσιες Μονάδες Υγείας και Πρόνοιας, ενώ παράλληλα διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς, διατήρηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος, αύξηση των δημόσιων δαπανών για την Υγεία στον μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθώς και ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ). Στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας τα μέλη της (ΠΟΕΔΗΝ) οργανώνουν και συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα