Συνεχίζει τα κόλπα ο Πετρόπουλος με τις αιτήσεις για τα αναδρομικά

Συνεχίζει τα κόλπα ο Πετρόπουλος με τις αιτήσεις για τα αναδρομικά14.11.2018Πρόσωπα

Για πρώτη φορά, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος παραδέχεται ότι μόνο με υποβολή αίτησης μπορεί να ανακοπεί η παραγραφή των διεκδικήσεων των αναδρομικών...

...δηλαδή των ποσών που μπορούν να διεκδικήσουν οι συνταξιούχοι με βάση την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, του 2015, που έκρινε παράνομες τις μειώσεις των συντάξεων και την κατάργηση των «δώρων» με τους μνημονιακούς νόμους του 2012.

Ο υφυπουργός χθες υποστήριξε ότι

«μόνο η κατάθεση της αίτησης αναστέλλει την παραγραφή και έχει πέντε χρόνια μέχρι το 2023 να σκεφτεί ο κόσμος τι θα κάνει, αφού το ΣτΕ και τα άλλα δικαστήρια θα επανεξετάσουν αυτό που λένε τώρα για πρώτη φορά τα πρωτοβάθμια κατώτατα δικαστήρια». Επί της ουσίας, ο κ. Πετρόπουλος επανέλαβε ότι το θέμα θα επανεξεταστεί από το ΣτΕ (σε αντίθεση με όσα υποστηρίζουν έγκυροι συνάδελφοί του δικηγόροι) και έκανε ότι «δεν άκουσε, δεν είδε, δεν ξέρει» για τις αναδρομικές διεκδικήσεις της περιόδου 2015-2018 από όσους προσέφυγαν μέσα στο εν λόγω χρονικό διάστημα στη Δικαιοσύνη.

Ο κ. Πετρόπουλος συνέχισε να ερμηνεύει κατά το δοκούν την απόφαση του 2015, αναφέροντας ότι «το ΣτΕ αυτό που έχει πει και είναι δεσμευτικό -δεν τίθεται αμφιβολία ότι παραβιάστηκε από τα πρωτοβάθμια δικαστήρια με άλλες σκέψεις- είναι ότι κανείς δεν μπορεί να πάρει αναδρομικά, αν δεν έχει ασκήσει αγωγή προ της έκδοσης της απόφασης του ΣτΕ, δηλαδή μέχρι το 2015».

Επίσης, ο υφυπουργός τόνισε ότι, αν πάρουν όλοι αναδρομικά, «θίγεται το γενικό συμφέρον στον πυρήνα του. Διότι θα προκύψει ένα κόστος που δεν φτάνουν ούτε τα υπάρχοντα αποθεματικά του ΕΦΚΑ - δύο ετών αποθεματικά θα πρέπει να δοθούν μόνο για τα αναδρομικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα