Κίνδυνος για τον Ιππόδρομο και 3.000 οικογένειες!

Κίνδυνος για τον Ιππόδρομο και 3.000 οικογένειες!22.04.2018Επιχειρήσεις

Πανικός από το εφιαλτικό σχέδιο του νέου Κώδικα που προωθεί η Φίλιππος Ενωση Ελλάδος, το οποίο θα φέρει το τέλος και θα αφήσει άνεργους χιλιάδες εμπλεκομένους

Το (εφιαλτικό) σχέδιο του νέου Κώδικα Ιπποδρομιών που προωθεί η Φίλιππος Ενωση Ελλάδος (ΦΕΕ) έχει σπείρει πανικό και τρόμο σε 3.000 οικογένειες που ζουν από τον Ιππόδρομο, καθώς κινδυνεύουν

να μείνουν στον δρόμο! Διότι, αν οι πρακτικές της νέας διοίκησης της ΦΕΕ συνεχιστούν, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη απαξίωση και, νομοτελειακά, το τέλος των Ελληνικών Ιπποδρομιών. Η Ιπποδρομίες Α.Ε., θυγατρική του ομίλου ΟΠΑΠ, μέσω ανακοίνωσή της είχε εκφράσει την περασμένη εβδομάδα την απόλυτη διαφωνία της με το σχέδιο για τον νέο Κώδικα Ιπποδρομιών και είχε προειδοποιήσει για τον μεγάλο κίνδυνο που ελλοχεύει.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ιπποδρομίες Α.Ε. Ντάμιαν Κόουπ απέστειλε επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, κοινοποιούμενη προς τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου Ριχάρδο Λαμπίρη και τη Φίλιππο Ενωση Ελλάδος (η οποία έχει από το 1926 την ανώτατη εποπτεία της τεχνικής διεξαγωγής των ιπποδρομιών και τον έλεγχο όσων εμπλέκονται σε αυτές), καταγγέλλοντας «κάθε προσπάθεια που ακυρώνει στην πράξη την ίδια τη διοργάνωση των Ελληνικών Ιπποδρομιών, φαλκιδεύει το μέλλον τους και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αποτυχία της ιδιωτικοποίησης του Ιπποδρόμου, επί ζημία της Ιπποδρομίες Α.Ε., αλλά και των μελών της πολυπληθούς ιπποδρομιακής κοινότητας, και σας καλούμε για την άσκηση των εκ του νόμου αρμοδιοτήτων σας της εποπτείας της Φιλίππου Ενώσεως και της έκδοσης, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του άρθρου 85 του ν. 4172/2013, Κώδικα Ιπποδρομιών:

■ που θα είναι σύμφωνος με το γράμμα και το πνεύμα του (εξουσιοδοτικού) νόμου (ν. 4172/2013) και του εν γένει ισχύοντος θεσμικού πλαισίου,
■ που θα υλοποιεί και θα εμφορείται από τις ανωτέρω (υπό 10) αρχές, οι οποίες πρέπει να διέπουν τη δράση της ΦΕΕ ως νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου,
■ που θα σέβεται και θα διασφαλίζει τα νόμιμα δικαιώματα όλων των μελών της ιπποδρομιακής κοινότητας,
■ που δεν θα ανατρέπει, αλλά αντίθετα θα σέβεται και θα διασφαλίζει τόσο τα θεμελιώδη δεδομένα επί των οποίων βασίσθηκε η σημαντική επένδυση του Φορέα Ιπποδρομιών στην ιπποδρομιακή δραστηριότητα, όσο και την από 24/04/2015 Σύμβαση Παραχώρησης, η οποία κυρώθηκε με τον ν. 4338/2015,
■ που δεν θα δυσχεραίνει την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας για την αναβίωση των Ελληνικών Ιπποδρομιών,
■ που θα είναι απολύτως εναρμονισμένος με τη διεθνή ιπποδρομιακή πρακτική και τους αντίστοιχους Κώδικες των προηγμένων ιπποδρομιακά χωρών».

«Ως εδώ» βροντοφώναξε από την πλευρά της η Ενωση Ιδιοκτητών Δρομώνων Ιππων Ελλάδος (ΕΙΔΙΕ) -οι πραγματικοί αιμοδότες του αθλήματος- στη νέα διοίκηση της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος (ΦΕΕ), εκφράζοντας την απόλυτη αντίθεσή της στο σχέδιο νέου Κώδικα Ιπποδρομιών, το οποίο και χαρακτήρισε «απαράδεκτο».

Στη σκληρή ανακοίνωσή της η ΕΙΔΙΕ καταφέρεται εναντίον της διοίκησης της ΦΕΕ, καταγγέλλοντας ότι μέσω του σχεδίου για τον νέο Κώδικα προωθούνται απαράδεκτες πρακτικές που «τρομοκρατούν» τις ιπποδρομιακές τάξεις και αφήνουν τεράστια ερωτήματα για την τήρηση των αρχών της ίσης μεταχείρισης και της αμεροληψίας. Ακόμη η ΕΙΔΙΕ αναφέρεται σε αντιφατικές αποφάσεις που έχουν λάβει η ΦΕΕ και τα όργανά της το τελευταίο χρονικό διάστημα, σχολιάζοντας ότι με τον προωθούμενο Κώδικα εξαπολύεται «κυνήγι μαγισσών», ενώ καθίσταται η ΦΕΕ «ελεγκτής και ελεγχόμενος» ταυτόχρονα.

Ερώτηση από τον Ν. Νικολόπουλο στη Βουλή

Απαντήσεις σε «καυτά» ερωτήματα έχει κληθεί από τον Νίκο Ι. Νικολόπουλο να δώσει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος έκανε μεσοβδόμαδα στη Βουλή αναφορά στο δημοσίευμα (της 17ης Απριλίου) της «δημοκρατίας» σχετικά με τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν χιλιάδες οικογένειες εξαιτίας των ενεργειών της νέας διοίκησης της ΦΕΕ που «τορπιλίζουν» τον Ιππόδρομο, ρωτώντας:

1. «Σκοπεύετε να αναλάβετε πρωτοβουλία ώστε να περιοριστεί η ΦΕΕ αποκλειστικά στον θεσμικό της ρόλο; Ποια είναι η θέση σας για τις καταγγελλόμενες αυθαιρεσίες από πλευράς ΦΕΕ σε σχέση με το ζήτημα του Κώδικα Ιπποδρομιών;»
2. «Με δεδομένο ότι ο ΟΠΑΠ προειδοποίησε ότι, αν οι πρακτικές αυτές της νέας διοίκησης της ΦΕΕ συνεχιστούν, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη απαξίωση και, νομοτελειακά, το τέλος των Ελληνικών Ιπποδρομιών, τι ενέργειες προτίθεστε να αναλάβετε προκειμένου να αποτρέψετε την αποτυχία της ιδιωτικοποίησης του Ιπποδρόμου, να προστατεύσετε τις 3.000 οικογένειες που ζουν από την ιπποδρομιακή δραστηριότητα και να διασφαλίσετε τα απορρέοντα εξ αυτής;»

Τα λάθη και οι παλινωδίες της ΦΕΕ που προκαλούν πολλά ερωτήματα

Το νέο προεδρείο της ΦΕΕ διατρανώνει ότι ενδιαφέρεται για το μέλλον των ιπποδρομιών και μάλιστα για απόλυτη τήρηση της τάξης και της νομιμότητας, ωστόσο δεν αρκεί η γυναίκα του Καίσαρα να φαίνεται μόνο τίμια!

Οσοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στον Ιππόδρομο δεν ξεχνούν τα ευτράπελα που διαδραματίστηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο αλλά και τα τραγικά λάθη και τις... παραλείψεις της ΦΕΕ που καταγράφηκαν το προηγούμενο διάστημα. Θυμίζουμε ότι, λόγω ανυπέρβλητων εμποδίων που ύψωσαν στη διαδικασία εγγραφών οι επιτετραμμένοι της ΦΕΕ, η Ιπποδρομίες Α.Ε. είχε αναγκαστεί να μη διεξαγάγει την ιπποδρομιακή συγκέντρωση της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου 2017. Εντύπωση είχε προκαλέσει και όταν οι ελλανοδίκες ενέκριναν την αντικατάσταση αναβατών που τραυματίστηκαν στις 29 Μαρτίου, μόλις λίγο πριν από την έναρξη της ιπποδρομιακής συγκέντρωσης. Εν συνεχεία, σημειώθηκε καθυστερημένη ανακοίνωση του αποτελέσματος της πρώτης ιπποδρομίας, η οποία έγινε τουλάχιστον 15 λεπτά μετά την ολοκλήρωσή της, χωρίς να δοθεί καμία ενημέρωση για τον λόγο της καθυστέρησης.

Το σημαντικότερο ζήτημα αφορούσε την πέμπτη και την έβδομη ιπποδρομία του προγράμματος, στις οποίες σημειώθηκαν σημαντικές καθυστερήσεις στην ανακοίνωση της αυτεπάγγελτης εξέτασης από τους ελλανοδίκες, αλλά και της απόφασης για το τελικό αποτέλεσμα της πέμπτης ιπποδρομίας, με αποτέλεσμα να προκληθεί σύγχυση -ακόμα και οργή- σε ιδιοκτήτες, προπονητές και παίκτες του στοιχήματος. Δημιουργούνται, λοιπόν, σοβαροί προβληματισμοί κατά πόσο η ΦΕΕ και οι εντεταλμένοι της μπορούν να σταθούν στο ύψος των αρμοδιοτήτων τους. Προβληματισμοί που εντείνονται, καθώς σειρά ενεργειών κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι η νέα διοίκηση της ΦΕΕ προσπαθεί να υπερβεί τον θεσμικό ρόλο της…

Keywords
Τυχαία Θέματα