Θα χτυπήσει «τριαντάρια» από Δευτέρα ο υδράργυρος

Θα χτυπήσει «τριαντάρια» από Δευτέρα ο υδράργυρος 21.04.2018Ρεπορτάζ

Εβδομάδα ζέστης και άπνοιας, χωρίς βροχές

Καλοκαίρι θα... μυρίσει από τη Δευτέρα σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει ασυνήθιστη για την εποχή άνοδο, φτάνοντας ακόμα και τους 30 βαθμούς Κελσίου! Μάλιστα, θα διατηρηθεί σε αυτά τα υψηλά επίπεδα ως το τέλος της εβδομάδας. Την ίδια στιγμή το καλοκαιρινό σκηνικό του καιρού ενισχύεται ακόμα περισσότερο από την απουσία βροχοπτώσεων. Πάντως, τα «τριαντάρια»

δεν θα κρατήσουν πολύ, καθώς από το επόμενο Σάββατο η θερμοκρασία θα επανέλθει σε φυσιολογικές για την εποχή τιμές.

Τα «προεόρτια» για την καλοκαιρινή «εισβολή» ήταν ορατά ήδη από τις προηγούμενες ημέρες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τόσο την Πέμπτη όσο και χθες σε ορισμένες περιοχές της χώρας οι μέγιστες θερμοκρασίες τις μεσημεριανές ώρες έφτασαν και ξεπέρασαν ακόμα τους 29 βαθμούς Κελσίου. Την Πέμπτη στην Αρτα ο υδράργυρος «άγγιξε» τους 28,7 βαθμούς, ενώ χθες στο Κρανίδι Αργολίδας σημειώθηκαν 29,6 βαθμοί.

Καιρός για μπάνια

Οπως είπε στη «δημοκρατία» ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές, η εξασθένηση των ανέμων, που θα σημειωθεί από την ερχόμενη Δευτέρα, είναι η αιτία που θα οδηγήσει στην άνοδο της θερμοκρασίας. Προσθέτει ότι ο καιρός θα είναι κατάλληλος όχι μόνο για ταξίδια, αλλά και για να ξεκινήσει κανείς τα θαλάσσια μπάνια!
Σημειώνεται πως στην Αττική ο καιρός σήμερα και αύριο θα είναι αίθριος και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 βαθμούς Κελσίου. Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 25 βαθμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα