ΚΙΝ.ΑΛ.: Στο πειθαρχικό με έξι μήνες καθυστέρηση Καραμάνου - Σχοιναράκη

ΚΙΝ.ΑΛ.: Στο πειθαρχικό με έξι μήνες καθυστέρηση Καραμάνου - Σχοιναράκη25.02.2019Πρόσωπα

Καζάνι που βράζει μοιάζει το ΚΙΝ.ΑΛ., με την εσωστρέφεια να δείχνει μη αναστρέψιμη και το φάσμα της διάλυσης να απειλεί και πάλι εμφατικά

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της παραπομπής στην Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης του κόμματος της μέχρι τώρα γραμματέως του Τομέα Γυναικών και Ισότητας, πρώην ευρωβουλευτού Αννας Καραμάνου, καθώς και της πρώην βουλευτού Ευαγγελίας Σχοιναράκη.
Αφορμή, το θέμα που προκύπτει από απόφαση του προαναφερόμενου τομέα να συμμαχήσει με τη Ν.Δ. στις

εκλογές για την Επιτροπή Γυναικών της Βουλής, δηλαδή για τις γυναίκες που διετέλεσαν βουλευτές και ευρωβουλευτές.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Επιτροπή Δεοντολογίας του Κινήματος Αλλαγής, παράκαμψαν «για καθαρά προσωπικούς στόχους και οφέλη τον συντονιστή ΚΟΕΣ Β. Κεγκέρογλου και τον γραμματέα Κινήματος Αλλαγής Μ. Χριστοδουλάκη», προκαλώντας την άμεση αντίδραση της κυρίας Σχοιναράκη.

Συγκεκριμένα, με δήλωσή της, εκφράζει την οργή της για τη -με καθυστέρηση έξι μηνών- απόφαση του κόμματος, κάνοντας λόγο για λάσπη και πισώπλατα μαχαιρώματα αλλά και για προσπάθεια διασυρμού και απαξίωσης. Η εκλογή της, όπως αναφέρει, στην προεδρία του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών ήταν απόρροια διακομματικής απόφασης, αφού στηρίχθηκε από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, της Ν.Δ., των ΑΝ.ΕΛ. και της Ενωσης Κεντρώων και όχι μόνο της Ν.Δ., «όπως ψευδώς υποστηρίζουν... »«Γιατί άραγε; Τι κρύβεται πίσω από αυτή την καθυστερημένη πρωτοβουλία; Μήπως αυτοί πρέπει να απολογηθούν στην ελληνική κοινωνία για τα καμώματά τους;» διερωτάται η πρώην βουλευτής.

Keywords
Τυχαία Θέματα