Mε τρεις άξονες το «γαλάζιο» πρόγραμμα για την Υγεία

Mε τρεις άξονες το «γαλάζιο» πρόγραμμα για την Υγεία25.02.2019ΝΔ

Προσωπικό στοίχημα το χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που προτείνει σύμπραξη Δημοσίου - ιδιωτικού τομέα

Κορυφαία προτεραιότητα» αλλά και «προσωπικό του στοίχημα» χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την Υγεία, που παρουσιάστηκε το Σάββατο σε ειδική εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Το εν λόγω σχέδιο στηρίζεται κυρίως στην πρόληψη, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη μάχη με τον καρκίνο,

ενώ προτείνει τη σύμπραξη του Δημοσίου με ιδιωτικό τομέα, στον ρόλο του οποίου έκανε αρκετές αναφορές ο κ. Μητσοτάκης.

Προβλέπει, μεταξύ άλλων, διάθεση 100.000.000 ευρώ για την ανακαίνιση, την προμήθεια εξοπλισμού και την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών των νοσοκομείων εντός πενταετίας και επιπλέον αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων αλλά και ιδιωτικών δωρεών, υπογραφή 2.000 νέων συμβάσεων με γιατρούς σε διάστημα δύο ετών, κανένα νησί και απομακρυσμένη περιοχή χωρίς γιατρό, στοχευμένες προσλήψεις και άμεση λήψη μέτρων με στόχο μείωση 35% των νοσοκομειακών λοιμώξεων εντός πενταετίας.

Τρεις είναι οι βασικοί άξονες του «γαλάζιου» σχεδίου:
α) Το πρόγραμμα «Σπύρος Δοξιάδης» που «επιχειρεί να φέρει μια επανάσταση στην πρόληψη»,
β) ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες για όλους και
γ) φροντίδα για όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Σεβασμός

«Δεν κάνουμε πολιτική για να πάρουμε την εξουσία, αλλά για να υπηρετήσουμε τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας» σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και επισήμανε: «Απαιτείται σεβασμός στον άνθρωπο αλλά και σεβασμός στον φορολογούμενο πολίτη. Αυτό που θέλουμε είναι η προστασία όλων των Ελλήνων, κυρίως όμως των πιο αδύναμων, με το λιγότερο δυνατό οικονομικό κόστος για την κοινωνία».

Αναφορικά με τον καρκίνο, στα μέτρα που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνονται η άμεση και αυστηρή τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου, καμπάνιες ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου, δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλους τους Ελληνες, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των νόσων, καθώς και η δημιουργία ταχείας οδού στα νοσοκομεία για την εξέταση και τη θεραπεία των καρκινοπαθών. Στα νοσοκομεία προβλέπεται να σταματήσει η εφημερία με τη σημερινή της μορφή, με στόχο «την οριστική απαλλαγή από τα ράντζα και τις άσκοπες και επικίνδυνες για τους ασθενείς περιπλανήσεις από νοσοκομείο σε νοσοκομείο».

Keywords
Τυχαία Θέματα