Μειώνει το τιμολόγιο η ΕΥΑΘ, θα κάνει και 80 προσλήψεις!

Μειώνει το τιμολόγιο η ΕΥΑΘ, θα κάνει και 80 προσλήψεις!25.02.2019Ρεπορτάζ

«Ξεφουσκωμένους» λογαριασμούς θα δουν όσοι καταναλώνουν έως και 120 κ.μ. νερό το τετράμηνο

Το «πράσινο φως» από το ΥΜΑΘ πήρε η νέα τιμολογιακή πολιτική της ΕΥΑΘ για την επόμενη πενταετία (2019-2023), την οποία

αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας.

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, η νέα τιμολογιακή πολιτική αναμένεται να επιφέρει μειώσεις σε λογαριασμούς ύδρευσης - αποχέτευσης οικιακών καταναλωτών και επαγγελματιών, στη λογική της ενθάρρυνσης των χαμηλών καταναλώσεων και της αποφυγής της σπατάλης του πολύτιμου φυσικού πόρου. Με αυτήν την κλιμάκωση στην τιμολόγηση (χαμηλότερες τιμές για μικρές καταναλώσεις και αύξηση τιμών στις μεγαλύτερες κλίμακες), μειωμένους θα δουν τους λογαριασμούς τους όλοι οι καταναλωτές που ξοδεύουν έως και 120 κ.μ. νερό το τετράμηνο (το 99,4%, δηλαδή, της κατηγορίας των οικιακών καταναλωτών).

«Την τιμολογιακή πολιτική της ΕΥΑΘ για τα επόμενα χρόνια διατρέχει η εμπεδωμένη αντίληψη της διοίκησης ότι αφενός το νερό δεν είναι εμπόρευμα, είναι κοινό αγαθό, και αφετέρου ότι μέρος των κερδών της εταιρίας οφείλει να επιστρέφεται ως “κοινωνικό μέρισμα” στους πολίτες» αναφέρει σχετικά η εταιρία. Σε σχέση με την τιμολογιακή πολιτική αναμένεται η οριστική έγκρισή της από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων.

Την ίδια ώρα, τις ευλογίες του ΥΜΑΘ πήρε και η απόφαση της ΕΥΑΘ για πρόσληψη άλλων 80 τακτικών υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ. Οι νέες αυτές θέσεις εργασίας προστίθενται στις 150 που ολοκληρώθηκαν με τις ίδιες διαδικασίες το προηγούμενο διάστημα και εξυπηρετούν, όπως αναφέρει η διοίκηση, τη μόνιμη στόχευσή της για λειτουργία εγκαταστάσεων ύδρευσης και αποχέτευσης υψηλής τεχνολογίας, με τακτικό προσωπικό και όχι πλέον με εργολαβίες. Αναφορικά με τις προσλήψεις, αναμένεται η έγκρισή τους από τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε να ακολουθήσει η προκήρυξη των θέσεων από το ΑΣΕΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα