Κέρδισαν 2.000.000 € από τις απάτες

Κέρδισαν 2.000.000 € από τις απάτες20.04.2018Άρθρα

Eνα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών που επιθυμούσαν να προχωρήσουν στην αγορά αυτοκινήτου έπεσε στα χέρια της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα κέρδη της από την παράνομη δράση της υπερβαίνουν τα 2.000.000 ευρώ!

Υστερα από επιχειρήσεις στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 200 αστυνομικοί, συνελήφθησαν 33 μέλη της σπείρας, ηλικίας από 19 έως 72 ετών, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν και οι

πέντε αρχηγοί. Οι δράστες αναρτούσαν σε διαδικτυακές ιστοσελίδες ψευδείς αγγελίες πώλησης μεταχειρισμένων οχημάτων και εξαρτημάτων, σε τιμές που ήταν πολύ χαμηλές, ώστε να προσελκύουν το ενδιαφέρον.

Στην ανάρτηση των αγγελιών δήλωναν ότι το προς πώληση όχημα βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή, συνήθως νησί, με σκοπό οι υποψήφιοι αγοραστές να μην πηγαίνουν να το δουν από κοντά. Στη συνέχεια, όταν οι δράστες πετύχαιναν προφορική συμφωνία, αξιολογούσαν το πόσο ευκολόπιστος ήταν ο εκάστοτε αγοραστής, ώστε να του αποσπάσουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαν.

Προκαταβολή

Αρχικά, αποσπούσαν ένα χρηματικό ποσό ως προκαταβολή για την αγορά του οχήματος, την κατοχύρωσή του, λόγω της μεγάλης ζήτησής του από άλλους αγοραστές και τη διαγραφή της αγγελίας πώλησης. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας άλλα προσχήματα, όπως η πληρωμή ΦΠΑ, μεταφορικών εξόδων ή εξόδων μεταβίβασης, κατάφερναν να πάρουν ακόμα περισσότερα χρήματα.

Σημειώνεται πως η σπείρα δεν περιόριζε τη δράση της σε έναν τομέα και διέπραττε απάτες και με άλλα είδη. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της έρχονταν σε επαφή με επιχειρήσεις και ιδιώτες, υποδυόμενα τους υποψήφιους αγοραστές και αποσπούσαν εμπορεύματα και διάφορα αντικείμενα, όπως είδη ελαιοσυγκομιδής, κατεψυγμένα θαλασσινά, ξηρούς καρπούς, καφέ και φιάλες ουίσκι.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι αρχηγοί και τα βασικά μέλη της οργάνωσης νομιμοποιούσαν τα χρήματα που αποκόμιζαν, κάνοντας πλούσια ζωή, καθώς διέμεναν σε πολυτελείς κατοικίες και οδηγούσαν ακριβά αυτοκίνητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα