Κένυα: 21 οι νεκροί και 50 οι αγνοούμενοι από το μακελειό

Κένυα: 21 οι νεκροί και 50 οι αγνοούμενοι από το μακελειό17.01.2019Ειδήσεις

Τουλάχιστον 21 ήταν χθες το βράδυ οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση σε πολυτελές ξενοδοχείο και συγκρότημα γραφείων στο Ναϊρόμπι της Κένυας

Σύμφωνα με την αστυνομία, η επιχείρηση εξουδετέρωσης των τρομοκρατών κράτησε έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης με σκληρές μάχες των δυνάμεων ασφαλείας με τους δράστες, ο αριθμός των οποίων παραμένει αδιευκρίνιστος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο τελικός απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να είναι βαρύτερος, καθώς ο Ερυθρός Σταθμός της Κένυας ανακοίνωσε

το απόγευμα ότι 50 δηλωμένοι αγνοούμενοι δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση σχετικά με τους αγνοουμένους. Μεταξύ των νεκρών είναι ένας πολίτης των Ηνωμένων Πολιτειών και ένας Βρετανός. Μάλιστα, ο Αμερικανός που σκοτώθηκε στην επίθεση της Τρίτης είχε γλιτώσει από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 και στη συνέχεια είχε δραστηριοποιηθεί στην εκπόνηση έργων αειφόρου ανάπτυξης σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Οι κενυατικές Αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει επισήμως ότι ο Τζέισον Σπίντλερ είναι μεταξύ των 14 θυμάτων αυτής της επίθεσης, όμως η μητέρα του Σάρα και ο αδελφός του Τζόναθαν είπαν σε πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι ο Τζέισον σκοτώθηκε. Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για το χτύπημα έχει αναλάβει η ακραία ισλαμική οργάνωση Αλ Σαμπάμπ, η οποία εδρεύει στη Σομαλία και είναι παρακλάδι της Αλ Κάιντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα