Καμικάζι «χτύπησε» διεθνή συνασπισμό στη Β. Συρία!

Καμικάζι «χτύπησε» διεθνή συνασπισμό στη Β. Συρία!17.01.2019Ειδήσεις

Από την επίθεση αυτοκτονίας 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

Από τη
Θεανώ Καρούτα

Ττουλάχιστον τέσσερις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν χθές σε επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στη νευραλγικής σημασίας πόλη Μανμπίτζ της βόρειας Συρίας, σε ένα χτύπημα που συνολικά κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 16 ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους ήταν και άμαχοι.

«Επίθεση που πραγματοποίησε βομβιστής καμικάζι ζωσμένος με εκρηκτικά έπληξε περίπολο του διεθνούς συνασπισμού στη Μανμπίτζ» ανέφερε

το πρακτορείο Amaq σε ανάρτησή του στο Telegram. Ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου, δήλωσε ότι «η επίθεση είχε στόχο ένα εστιατόριο, όπου βρίσκονταν μέλη μιας αμερικανικής περιπόλου του διεθνούς, υπό τις ΗΠΑ, συνασπισμού».

Αξίζει να αναφερθεί ότι πρόκειται για την πρώτη επίθεση αυτοκτονίας στη Μανμπίτζ με στόχο τον διεθνή συνασπισμό τους τελευταίους δέκα μήνες. Υπενθυμίζεται ότι ο διεθνής συνασπισμός υποστηρίζει τις Συριακές Ελεύθερες Δυνάμεις (FDS), μια αραβοκουρδική συμμαχία που έχει εξαπολύσει επίθεση εναντίον του τελευταίου θύλακα του Ι.Κ. στην ανατολική Συρία.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε μετά την ανακοίνωση, τον περασμένο μήνα, της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, καθώς μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων, οι FDS κάλεσαν το συριακό καθεστώς να αναπτύξει στρατεύματά του κοντά στην πόλη, προκειμένου να την προστατεύσει από μια ενδεχόμενη τουρκική επίθεση.

Την ίδια ώρα, έγινε χθες γνωστό πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχουν συνομιλίες την ερχόμενη εβδομάδα στη Μόσχα για να συζητήσουν την κατάσταση στη Συρία υπό το φως της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων. Στη συνάντηση η Μόσχα θα προτείνει τη διεξαγωγή τριμερούς συνάντησης κορυφής για τη Συρία με τη συμμετοχή και του Ιράν, τη στιγμή που η Τεχεράνη δήλωνε ότι θα διατηρήσει τη στρατιωτική της παρουσία στη Συρία, αψηφώντας τις απειλές του Ισραήλ, πως θα βρεθούν στο στόχαστρο εάν δεν φύγουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα