Καταβάλλεται η τρίτη δόση του επιδόματος για το παιδί

Καταβάλλεται η τρίτη δόση του επιδόματος για το παιδί26.07.2018Οικονομία

Η πληρωμή αφορά 735.000 δικαιούχους

Αύριο, Παρασκευή 27 Ιουλίου, ολοκληρώνεται η διαδικασία καταβολής της τρίτης δόσης του επιδόματος παιδιού, ενώ την ίδια ημέρα θα πληρωθούν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Η καταβολή της τρίτης δόσης για το επίδομα παιδιού αφορά 735.000 δικαιούχους. Συγκεκριμένα, τη δόση αυτή θα λάβουν όλοι όσοι είχαν υποβάλει φορολογική δήλωση και αίτηση Α21 έως τις 20 Ιουλίου.

Σύμφωνα

με τη διοίκηση του ΟΠΕΚΑ, η πλατφόρμα θα είναι ξανά διαθέσιμη για αιτήσεις μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής της τρίτης δόσης και μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου του 2018.
Διευκρινίζεται, επίσης, ότι σε κάθε διμηνιαία καταβολή θα συμπεριλαμβάνονται τυχόν αναδρομικά επιδόματα δικαιούχων που δεν έχουν καταβληθεί από την αρχή του 2018.

Πληρωμή ΚΕΑ

Σε ό,τι αφορά την πληρωμή της πέμπτης δόσης του επιδόματος παιδιού, που περιλαμβάνει το δίμηνο Ιουλίου και Αυγούστου του τρέχοντος έτους, πρόκειται να πραγματοποιηθεί το διάστημα 25-27 Σεπτεμβρίου. Σε αυτή θα ενταχθούν όσοι ασφαλισμένοι θα έχουν υποβάλει δήλωση Α21 το αργότερο έως τις 20 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Επίσης, αύριο θα γίνει η πληρωμή του ΚΕΑ για τον Ιούλιο του 2018, των αιτήσεων που εγκρίθηκαν έως τις 30 Ιουνίου 2018. Συνολικά 65.664.302,27 ευρώ θα καταβληθούν σε 293.195 δικαιούχους. Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανέναν περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Keywords
Τυχαία Θέματα